Mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren bijna klaar om de dorpen in te gaan | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl
<p>Een aantal van de drijvende krachten bij de bus die wordt omgebouwd tot mobiele ontmoetingsplek (Foto: BLOK film en fotografie).</p>

Een aantal van de drijvende krachten bij de bus die wordt omgebouwd tot mobiele ontmoetingsplek (Foto: BLOK film en fotografie).

Mobiele ontmoetingsplaats voor jongeren bijna klaar om de dorpen in te gaan

DIRKSLAND - Sinds een aantal maanden is een groep enthousiaste mensen met een hart voor jongeren bezig met het realiseren van een mobiele ontmoetingsplek. Op die manier willen ze de jeugd van Goeree-Overflakkee in hun eigen omgeving bereiken en ontmoeten. Binnen korte tijd is er al veel tot stand gekomen: er is een stuurgroep opgericht, die in samenwerking met Youth for Christ Nederland de plannen aan het uitrollen is én er is een bus aangekocht. Toch moet er nog behoorlijk wat werk worden verzet voor deze ontmoetingsplek in gebruik genomen kan worden.

Door Klazina de Bakker

Op oudejaarsmorgen verzamelen een aantal leden van de stuurgroep zich bij de bus, die via crowdfunding kon worden bekostigd. Het voertuig staat geparkeerd op de stallingsplaats voor bussen aan het Korteweegje in Dirksland. De voormalige ‘taalbus’, nu nog voorzien van grenenhouten werkplekken langs de wanden, zal een totale make-over ondergaan. “Hij wordt helemaal gestript. Je zult hem daarna dan ook niet meer herkennen”, vertelt Maurice de Gast enthousiast. “De buitenkant wordt opvallend oranje met zwarte accenten, dat zijn de kleuren van Youth for Christ.”

Voor de verbouwing van de binnenkant liggen de tekeningen klaar. In het nieuwe interieur is plaats voor een ruime chillplek met tv-scherm en spelcomputer. “Hier kunnen de jongeren lekker wat drinken of een potje FIFA spelen”, wijst De Gast. “En dit gedeelte kan worden afgesloten voor het creëren van een stilteruimte. Dat is wel zo fijn als je even rustig met iemand wilt praten.”

Vrijwilligers

De bus is echter niet het doel op zich. “Het is een middel om de jongeren op Goeree-Overflakkee in hun eigen dorp te kunnen bereiken”, zegt Laurens Blonk. “Daarvoor zijn mensen nodig die al een connectie hebben met de jongeren in hun buurt en die graag iets voor hen willen betekenen. We hebben al een heel aantal vrijwilligers die mee op pad willen, maar nog lang niet genoeg. Daarom hopen we dat er nog veel meer mensen met een hart voor jongeren zich aanmelden om mee te helpen.”

Ook Ariëtte Hage benadrukt dat er in alle opzichten gezocht wordt naar samenwerking. “We zijn geen apart groepje dat iets nieuws op wil starten, maar we hopen juist in contact te komen met kerken, instanties en ervaringsdeskundigen. We zijn bijvoorbeeld ook in gesprek met Stichting ZIJN en Stichting Ontmoeting om te kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen en aanvullen. Iedereen die geïnteresseerd is, nodigen we dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen. We geven graag inzage in onze plannen.”

Event

Wat er de komende maanden op de agenda staat? “Eerst de bus afronden”, zegt Maurice de Gast. “Zodra die gebruiksklaar is, organiseren we een groot event, waar we nu nog niet al te veel over willen verklappen. We hopen veel jongeren fysiek te bereiken door met de bus in de dorpen te staan, maar ook op social media zal je ons zeker tegenkomen.” Wat er verder nodig is? “Naast vrijwilligers zoeken we mensen die voor ons willen bidden”, geeft Laurens Blonk aan. ”Dat is zo belangrijk om jongeren te kunnen bereiken. En donateurs zijn natuurlijk ook onmisbaar.” De bus zal binnen niet al te lange tijd over het eiland gaan rijden, om op vaste momenten en plaatsen aanwezig te zijn in de dorpskernen. Met het doel jongeren te bereiken in hun eigen omgeving om hen hoop te bieden en hen te helpen groeien.

Meer informatie is te vinden op https://goeree-overflakkee.yfc.nl. Contact opnemen met de werkgroep kan via go@yfc.nl of 06-51015649 (Ariëtte Hage).

Meer berichten