Middelste grote foto is Anton Freese. Hij krijgt ambulante hulpverlening vanuit Sjaloom Zorg en heeft een maaltijd ontvangen.
Middelste grote foto is Anton Freese. Hij krijgt ambulante hulpverlening vanuit Sjaloom Zorg en heeft een maaltijd ontvangen.

Medewerkers en cliënten Sjaloom Zorg koken voor eenzame medemensen

Algemeen 710 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dit jaar was voor iedereen moeilijk, maar voor mensen met een klein netwerk nog net iets moeilijker. Ongeveer drie weken geleden zat ambulant hulpverlener Mariska Lokker van Sjaloom Zorg aan de telefoon met haar manager Simone Gogos. Het ging over de eenzaamheid die cliënten binnen het ambulante team op Goeree-Overflakkee ervaren hebben in de coronaperiode en nog steeds ervaren. Het hulpverlenershart van Simone en Mariska ging huilen bij de gedachte dat de feestdagen voor de deur stonden en deze cliënten alleen waren. Dit konden zij niet zomaar voorbij laten gaan.

Er is een idee ontstaan om maaltijden te gaan bereiden en deze rond te gaan brengen op tweede kerstdag voor de cliënten die dit nodig hadden. Bij elkaar komen was helaas niet mogelijk wegens corona. Omdat het idee op het laatste moment ontstaan is, moest er binnen korte tijd veel geregeld worden. Mariska heeft diezelfde avond alles nog in gang gezet. De collega’s van het ambulante team op Goeree-Overflakkee vonden het initiatief erg hartverwarmend en wilde graag helpen. Simone heeft stoofpeertjes gekookt en voor het toetje gezorgd, Carola heeft voor iedereen rollade verzorgd en Mariska was verantwoordelijk voor de gebakken aardappeltjes en de salade.

Mariska is goed in het organiseren, maar in het bakken van aardappeltjes en het verzinnen van een lekkere salade is zij minder goed. Dit heeft zij overgedragen aan twee cliënten die heel graag wat wilden betekenen voor anderen en die heel goed kunnen koken. Op tweede kerstdag is al het klaargemaakte eten verzameld op een dagbesteding locatie van Sjaloom Zorg en is het eten verdeeld in maaltijdbakjes. Het is hartverwarmend hoeveel ambulant hulpverleners geholpen hebben, ook in het rondbrengen van de maaltijden bij de cliënten.

De kers op de taart van dit initiatief was het feit dat er zoveel cliënten geweest zijn die er tweede kerstdag stonden om te zorgen dat alle maaltijden op tijd klaar waren en om bezorgd te worden. Vanuit de grond van hun hart willen Simone en Mariska iedereen bedanken voor alle hulp. "Zonder jullie had dit initiatief niet van de grond kunnen komen." Sjaloom Zorg heeft sinds kort een nieuwe bestuurder: Keimpe Bak. Toen hij hoorde van dit initiatief, werd ook hij erg enthousiast. De kosten van de maaltijden zijn volledig vergoed vanuit Sjaloom Zorg.

Buiten het regelen van de maaltijden om voor kerst, heeft Willem van der Stelt, ook een ambulant hulpverlener binnen Sjaloom Zorg, van een gulle gever zeven mooie kerstpakketten gekregen om rond te brengen. Dat deed hij met alle liefde. De reacties gekregen van de cliënten op de maaltijden en de kerstpakketten zaten vol dankbaarheid. Er zijn zelfs wat tranen gevloeid.

Uit de krant