Beeld uit het filmpje.
Beeld uit het filmpje.
Ingezonden Mededeling

Lukas 2 op straat

Algemeen 226 keer gelezen

‘Vrede op aarde, in de mensen een welbehagen’, zegt een beveiligingsmedewerker bij een GGD-teststraat in een kerstfilmpje. Hij is onderdeel van een kleurrijke stoet: een juf van de bassischool, een migrantenpastor in zijn kerk, een visboer in zijn marktkraam, een notaris in zijn vergaderkamer, een docent vanaf zijn lockdown-adres, en nog vijftien anderen.

Een cameraploeg van filmcollectief Living Image trok in opdracht van de missionaire organisatie IZB een dag kriskras door de stad Utrecht om mensen van uiteenlopende culturele achtergronden en uit allerlei contexten te vragen om één zin uit het kerstverhaal in de Bijbel (Lukas 2, HSV) voor te lezen. Een advocaat, een stratenmaker, een boekverkoopster of zomaar een toevallige passant, iedereen leverde een bijdrage.

Het filmpje is gemaakt om het bekende kerstverhaal op een originele manier onder de aandacht te brengen. Het resultaat bevat alleen al door de vorm impliciet een boodschap: dit is het evangelie, voor iedereen. Nu de kerstnachtdiensten vanwege de lockdown niet bezocht mogen worden, kunnen kerken het filmpje benutten bij hun livestream-uitzendingen. Of als bijlage bij digitale kerstgroeten.

Bekijk het filmpje hieronder:


Uit de krant