André Bruggeman (rechts) overhandigt de cheque aan Corrie de Boed van De Vyver. In het midden Jaap van Oostenbrugge, voorzitter van Stichting Vrienden van Sjaloom.
André Bruggeman (rechts) overhandigt de cheque aan Corrie de Boed van De Vyver. In het midden Jaap van Oostenbrugge, voorzitter van Stichting Vrienden van Sjaloom.

Gift van Schipper Accountants voor De Vyver

Algemeen 594 keer gelezen

OUDDORP – Zaterdag kon Corrie de Boed, locatiemanager van De Vyver, een cheque in ontvangst nemen uit handen van André Bruggeman van Schipper Accountants. Een cheque die in dit bijzondere jaar met veel dank werd ontvangen door Corrie de Boed en Jaap van Oostenbrugge van de Stichting Vrienden van Sjaloom. De cheque levert een bijdrage aan de voorgenomen overkapping van het terras.

Tekst en foto: Adri van der Laan

“We zijn het hele jaar door bezig met werk voor ondernemers uit onze klantenkring en daarom wil Schipper Accountants nu aan het eind van het jaar ook iets betekenen voor deze prachtige woonvoorziening in Ouddorp”, aldus André Bruggeman die liet blijken dat het accountantskantoor het werk van SjaloomZorg een warm hart toedraagt.

Namens de bewoners en de medewerkers van De Vyver dankte Corrie de Boed hartelijk voor deze mooie gift van € 1.000,-. Een gift die bijzonder welkom is aan het eind van dit bijzondere jaar voor deze woonvoorziening. Het is jammer dat bij de overhandiging van de gift de bewoners niet aanwezig konden zijn vanwege de coronamaatregelen.
De Vyver werd ruim een jaar geleden geopend. Ongeveer twee maanden tijd hadden de bewoners en de medewerkers om aan het nieuwe gebouw te wennen, voordat de coronacrisis uitbrak. “Daarom is het een hectisch jaar geweest”, aldus Corrie. Bij de eerste golf in het voorjaar moesten de bewoners, hoewel er geen coronabesmettingen waren, wel in quarantaine. Bezoek ontvangen, samen dingen ondernemen, naar het werk gaan en uitgaan waren heel moeilijk geworden. Tijdens de tweede golf konden bewoners en medewerkers niet vrij blijven van besmetting. Dit legde een grote druk op heel de organisatie. “Toch hebben we in het afgelopen jaar onder deze omstandigheden mogen ervaren dat De Vyver echt gedragen wordt door de samenleving”. Veel vrijwilligers uit de familiekring van de bewoners en uit de omgeving zagen er niet tegenop om zich -coronaproef- in te pakken en dagelijks een handje te helpen bij verschillende karweitjes, zoals het zorgen voor ontspanning en koken. En ander teken dat men meeleefde met de bewoners van De Vyver waren de vele kaartjes die men mocht ontvangen. Volgens Corrie waren dit er ongeveer 3.000.

Vrienden

Jaap van Oostenbrugge is voorzitter van de Stichting Vrienden van Sjaloom. Hij verzekert dat de gift van Schipper Accountants heel welkom is. Een belangrijke taak van deze ‘Vrienden’ is om gelden in te zamelen voor doelen binnen de organisatie die niet betaald kunnen worden uit inkomsten uit het zorgzwaartepakket. Volgens Jaap is er grote behoefte aan een overkapping van het terras, zodat de bewoners ook buiten kunnen zitten als het wat minder fraai weer is. Hij dankte André Bruggeman dan ook hartelijk voor de mooie gift, die voor dit doel gebruikt gaat worden.
In het afgelopen jaar bestond de Stichting Vrienden van Sjaloom 25 jaar en het was de bedoeling om met, onder andere een actie, geld in te zamelen voor verschillende doelen. “Daar is vanwege de corona dit jaar niet van gekomen, maar we hopen dat het mogelijk is dat we daar volgend jaar wel bij stil kunnen staan”, aldus Jaap. Ook konden dit jaar weinig activiteiten voor de bewoners worden georganiseerd door de Stichting vanwege de coronamaatregelen.

Bedrijven

Zowel Corrie de Boed als Jaap van Oostenbrugge hopen dat er veel bedrijven zullen zijn die het voorbeeld van Schipper Accountants zullen volgen. “Want de bewoners van de verschillende woonvoorzieningen zijn het waard”.

Meer info is te vinden op https://www.sjaloomzorg.nl/vrienden/

Uit de krant