Afbeelding
Ingezonden mededeling

Gezellig en coronaproof kerst vieren tijdens de lockdown

Algemeen 396 keer gelezen

Het coronavirus heeft dit jaar al veel feestjes de das om gedaan. Ook het kerstfeest ontkomt er niet aan en zal er dit jaar voor veel mensen heel anders uit zien. Het aantal gasten dat je mag uitnodigen is zo beperkt dat het voor veel families onmogelijk is om samen van een smakelijk kerstdiner te genieten aan zo’n gezellige, mooi gedekte tafel. Hartstikke jammer natuurlijk, maar geen reden om het hele feest dan maar over te slaan. Want met deze tips zorg je toch nog voor een hele sfeervolle, fijne kerst.

Creëer de ultieme kerstsfeer

Komt normaal gesproken je voltallige familie altijd bij je dineren en haal je daarom letterlijk en figuurlijk alles uit de kast als het om kerstversieringen gaat? Misschien ben je nu dan wel geneigd om het maar gewoon te laten zitten, maar doet dat zeker niet! Jij bent zelf toch ook een uitbundige versierd en gezellig huis waard? Sterker nog, maak het dit jaar gewoon extra sfeervol! Haal die boodschappentas vol met lekkere kerstdingetjes zoals chocolademelk, kerstkransjes en mini marshmallows zo snel mogelijk in huis, tuig met je gezin de kerstboom op terwijl op de achtergrond kerstmuziek klinkt, bereid het allerlekkerste kerstdiner voor dat je maar kunt bedenken en je zult zien dat het toch al gauw bijna als een normale kerst voelt.

Cadeautjes op afstand

Als je normaal gesproken met de hele familie cadeautjes uitwisselt bij de kerstboom is het misschien wel extra zuur dat het dit jaar niet door kan gaan. Helemaal voor de kleintjes is dat waarschijnlijk een grote teleurstelling. Wil je elkaar toch graag verrassen met leuke cadeautjes? Laat ze dan bezorgen, of zet ze zelf bij je geliefden voor de deur. En wil je die blik op het gezicht van je familielid niet missen wanneer jouw cadeautje, een prachtige tas van Castelijn en Beerens, wordt uitpakt? Dan zorg je toch gewoon voor een live internetverbinding met de hele familie. Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar zo ben je toch nog een beetje samen. En de laptop kan gewoon mee aan tafel. Maak je dan ook nog allemaal hetzelfde kerstdiner dan is het net echt.

Zoek de natuur op

Het is niet vreemd dat veel mensen zich tijdens deze tweede lockdown een tikkeltje opgesloten voelen. Het is daarom een uitstekend idee om tijdens de kerstvakantie lekker de natuur in te gaan. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je niet ergens naartoe gaat waar iedereen massaal naartoe is gegaan, maar zoek een rustig stuk natuur op. Niet alleen is het fijn om al die kerst- en coronacalorieën even flink te verbranden, volgens wetenschappelijk onderzoek is het ook nog eens hartstikke gezond voor ons om tijd in de natuur door te brengen. Hijs dus gauw je rugzak van Micmacbags op je rug en ga naar buiten, want dat verlaagt je stresslevel, zorgt ervoor dat je lekkerder slaapt en vermindert gevoelens van angst en depressie. Daarnaast is een flinke wandeling natuurlijk ook gewoon goed voor je spieren en conditie. Bovendien geeft buiten zijn je een gevoel van vrijheid. Iets wat we in deze dagen allemaal goed kunnen gebruiken.

Uit de krant