Vrijwilligers krijgen een tas met banketstaven uitgereikt door voorzitter Ben Musters en secretaris Yvonne Verbiest (Foto: Mirjam Terhoeve).
Vrijwilligers krijgen een tas met banketstaven uitgereikt door voorzitter Ben Musters en secretaris Yvonne Verbiest (Foto: Mirjam Terhoeve).

Dorpsraad Oude-Tonge deelt banketstaven uit

Algemeen 588 keer gelezen

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag deelde de Dorpsraad Oude-Tonge banketstaven uit aan alle inwoners van 75 jaar en ouder. Dit om ze een hart onder de riem te steken in deze toch wel bijzondere periode. Heel veel activiteiten die normaliter rond deze tijd plaatsvinden gaan niet door, waardoor de ouderen hun contacten en de gezelligheid moeten missen. De attentie werd dan ook erg enthousiast ontvangen en zeer gewaardeerd.

Door Mirjam Terhoeve

De dorpsraad werd bij het uitdelen bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers. Dorpsgenoten die spontaan hadden aangeboden om te helpen. Ook wethouder Berend Jan Bruggeman nam een wijk voor zijn rekening. Al met al een mooi voorbeeld van saamhorigheid, die de coronatijd, ondanks alles, ook met zich meebrengt.

Om verder wat licht te brengen in deze donkere dagen voor kerst en omdat projecten, die de dorpsraad jaarlijks ondersteunt, niet door konden gaan, wilden de leden van de dorpsraad toch iets doen om wat sfeer te brengen in het dorp. Op de hoek Oostdijk/Kaaiplein is daarom een grote lichtjesboom geplaatst, De Oranjevereniging voorzag het plein van kleurrijke verlichting. De bewoners van het dorp is gevraagd om hun huizen of tuinen mooi te versieren en daar wordt al behoorlijk gehoor aan gegeven. Op deze manier is er ondanks alles toch sprake van een gezellige kerstsfeer in Oude-Tonge.

Uit de krant