Afbeelding

Ontspannen op reis gaan doe je zo

Algemeen 241 keer gelezen

Ingezonden mededeling

Wanneer je hebt besloten om op stedentrip naar Barcelona te gaan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Verdiep je in de stad en maak een lijstje van dingen die je absoluut wil zien. Zoek informatie op over het klimaat en de cultuur en bedenk welke spullen handig zijn om mee te nemen. 

Ook al ben je nog zo goed voorbereid, de dagen voor vertrek zijn voor de meeste mensen rommelig. Er is nog zoveel te doen, een wasmand die uitpuilt, de laatste vakantie inkopen die nog gedaan moeten worden, noem het allemaal maar op. Door onderstaande tips op te volgen zorg je ervoor dat je ontspannen op reis gaat. 

Maak to-do lijstjes 

Wat moet er allemaal nog gebeuren voordat je op reis kan? Maak voor zowel je werk als je privé zaken een to-do-lijstje. Lijstjes helpen om overzichtelijk te maken wat je nog moet regelen, misschien nog moet kopen en wat je allemaal in moet pakken. Lijstjes geven rust in je hoofd. 

Berg documenten goed op in je zebra tas 

Maak jij je ook altijd zorgen over waar je paspoort of ID-kaart is? Door ze op de juiste manier op te bergen voorkom je onnodige stress. Met een paspoorthoes zorg je ervoor dat je paspoort goed opgeborgen is in bijvoorbeeld je zebra tas. Heb je daarnaast weleens nagedacht over labels? Bij een schooltas zit vaak al een label, zodat een kind zijn of haar tas niet snel kwijt kan raken. Zo’n label met je contactgegevens is natuurlijk eveneens superhandig als je op reis gaat. Label voor vertrek je bagage, mocht je dan onverhoopt je tas kwijtraken dan kan de vinder jou gemakkelijk bereiken. 

Begin tijdig met inpakken 

Een koffer inpakken kost meer tijd dan je denkt. Doe dat niet een avond voor je vertrek, maar begin een aantal dagen van te voren. Leg stapeltjes kleding en spullen klaar. Op die manier kan je goed nadenken of je alles bij je hebt. Meestal weet je van te voren welke activiteiten je wilt gaan ondernemen. Zoek kleding uit die daarbij past. Overigens is voor een stedentrip een waterdichte rugzak wellicht een betere optie dan een koffer. Reizen met een rugzak is bij een korte trip fijner dan met een koffer. Een waterdicht exemplaar zorgt er bovendien voor dat je spullen niet nat worden na een flinke regenbui. Een geruststellende gedachte. 

Neem wat te eten mee

Niet altijd kan je op het moment waarop jij honger hebt iets te eten kopen. Stop daarom fruit, noten en wat brood in je tas, zodat je altijd iets kunt eten wanneer jij wilt. Natuurlijk is het lekker om jezelf te verwennen met een heerlijk kopje koffie of thee onderweg, doe dat vooral. Toch is het fijn om zeker te weten dat je iets te eten bij je hebt op de momenten waarop je het nodig hebt. 

Plan relax momenten in 

Ben jij zo’n type wat niks wil missen als je op vakantie bent? Het is leuk om op pad te zijn en alle belangrijke bezienswaardigheden te zien, maar neem af een toe een pauze. Het is niet de bedoeling dat je bij moet komen van je stedentrip, omdat je te bang was om iets te missen. Pak een terrasje en geniet van het moment, want vakantie is genieten en niet stressen. 

Neem nog een dag vrij 

Wanneer je thuiskomt van een stedentrip met allerlei indrukken is het wennen dat het normale leven begint. Om het vakantiegevoel vast te houden is het goed om minstens nog een dag vrij te nemen. Zo heb je alle tijd om je vakantieavonturen met familie en vrienden te delen en na te genieten. 

Uit de krant