Daniëlle Smits (Foto: Klazina de Bakker).
Daniëlle Smits (Foto: Klazina de Bakker).

Zwartbol Foods breidt uit met pop-up store

Algemeen 868 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Delicatessenwinkel Zwartbol Foods in Middelharnis is deze week flink uitgebreid met een pop-up store. Door het naastgelegen pand de komende anderhalve maand bij de winkel te betrekken, is er maar liefst 120 vierkante meter bij gekomen. Eigenaresse Daniëlle Smits uit Oudemolen en haar team zijn blij met de extra ruimte. “We kunnen onze producten nu veel beter presenteren. Zo krijgen de klanten een compleet beeld van wat we allemaal in huis hebben.”

Door Klazina de Bakker

In de pop-up store staan tot en met 31 december onder meer noten, cadeaupakketten, kaas, bier en wijnen uitnodigend opgesteld. “Ik kan nu alles laten zien in plaats van een gedeelte”, zegt Daniëlle. Bovendien heb ik veel nieuwe soorten noten en zuidvruchten op voorraad. In de huidige winkel voeren we het merk Boska, de leverancier op het gebied van kaasattributen, en tonen we maar enkele items. Dankzij de pop-up store kunnen we veel meer laten zien. De artikelen die het meest in trek zijn zullen wij in ons vaste assortiment opnemen.”

Hoewel het ondernemen in de foodsector in haar bloed zit, werkte Daniëlle twaalf jaar lang als grondstewardess op Rotterdam The Hague Airport. “Toch wist ik al vanaf mijn vijfentwintigste dat ik graag een eigen winkel zou runnen.” Op haar dertigste besloot ze dat het tijd was om concrete stappen te ondernemen en ging ze op zoek. Bij Zwartbol Foods was er meteen een klik. “Dit was precies wat ik zocht: een kleinschalige winkel in een gemoedelijke omgeving.” In november 2017 nam ze de zaak over. Met een klein team bedient ze haar klanten van allerlei delicatessen. Twee medewerkers van brasserie Vingerling staan tijdelijk bij Daniëlle achter de toonbank, nu de horeca gesloten is. “Het is belangrijk om elkaar als ondernemers te steunen in deze tijd”, vindt Daniëlle.

“Ik geniet ontzettend van mijn werk in de winkel. Hier kan ik service verlenen zoals ik dat wil en ben ik niet afhankelijk van allerlei regeltjes, zoals dat op de luchthaven het geval was.” De keuze om de winkel op dit moment uit te breiden, heeft verschillende redenen. “In de eerste winkelruimte mogen er maar drie klanten tegelijk binnen zijn”, zegt Daniëlle. “Dankzij de tweede winkel hoeven mensen niet meer buiten in de kou te wachten. En omdat er twee deuren zijn, is de doorstroming volledig coronaproof.”

De onderneemster verwacht veel bestellingen in de komende weken. “Mensen kunnen niet uit eten, dus halen ze specialiteiten in huis. Er is ook veel meer vraag naar cadeaupakketten. Die zijn trouwens geheel naar wens samen te stellen, net als de kerstpakketten voor particulieren en de zakelijke markt.” Daniëlle maakt het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk. “Voor de week voorafgaand aan kerst kunnen mensen via een bestellijst in de winkel bestellen, maar ook online via Zwartbol.nl.” Op de bestellijsten staat het volledige assortiment. De bestellingen kunnen worden afgehaald in het nieuwe winkelgedeelte.

Openingstijden van de nieuwe winkelruimte:

Week 48:

Donderdag 9:30 – 17:30 uur  - Vrijdag 9:30 – 17:30 uur - Zaterdag 8:30 – 17:00 uur

Vanaf week 49:

Dinsdag tot en met donderdag: 9:30 – 17:30 uur - Vrijdag 9:30 – 20:00 uur - Zaterdag: 8:30 – 17:00

In week 52 en 53 is de winkel ook op maandag geopend.

Uit de krant