Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Hockeyveld van HCGO rookvrij

MIDDELHARNIS - Het aantal rookvrije sportverenigingen is dit jaar flink gegroeid. Vanaf 1 september zijn in Nederland meer dan 550 sportclubs rookvrij. Vorig jaar waren dat er nog maar ruim 150. Deze stijging komt mede door de steun van de vijf grote buitensportbonden.

Veel mensen staan achter rookvrije sport. Maar liefst 8 op de 10 Nederlanders wil dat sportterreinen waar kinderen komen rookvrij zijn. Zo ook Hockey Club Goeree-Overflakkee. Op 16 november 2020 onthulden de heren Berend-Jan Bruggeman, Wethouder Sociaal Domein, Welzijn, Cultuur en Leefbaarheid van de gemeente Goeree-Overflakkee en Martijn Winkels, bestuurder HCGO en aandachtsterrein 'Onderhoud accommodatie' de Rookvrij borden.
De wethouder gaf aan hiermee erg blij te zijn. 'Iedere club die rookvrij wordt helpt mee aan de 'Rookvrije generatie'. Martijn vult aan, 'meer dan 80% van het aantal leden bij HCGO is jeugd, jonger dan 17 jaar'. Het bestuur van HCGO vindt het daarom erg belangrijk om een rookvrij sportveld te hebben.

Meer berichten