Logo eilandennieuws.nl
<p>Impressie van het plan Brouwerseiland.</p>

Impressie van het plan Brouwerseiland.

Raad Schouwen-Duiveland stemt tegen komst Brouwerseiland

SCHOUWEN-DUIVELAND/REGIO - Echt spannend was de stemming niet meer, maar de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland heeft donderdag met een ruime meerderheid tegen het plan Brouwerseiland gestemd.

Verschillende partijen die samen een meerderheid van de raad vormen, hadden eerder al laten weten tegen de nieuwste plannen voor het vakantiepark in het het Grevelingenmeer te stemmen. Het plan om ruim 300 vakantiewoningen op dertien eilandjes te creëren in het meer, kon in 2015 nog rekenen op een meerderheid in de raad van Schouwen-Duiveland. Tegenstanders als de coalitie Bescherm de Kust (die bestaat uit Natuur- en Landschapsbescherming Goeree-Overflakkee, Stichting Duinbehoud, Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland, Zeeuwse Milieufederatie (ZMF) en Natuurmonumenten) en surfclubs dienden bezwaar in en ook de Raad van State boog zich over de kwestie. Die maakte korte metten met het oorspronkelijke plan. 

Ontwikkelaar Brouwerseiland BV paste het plan echter dusdanig aan dat het wel voldeed aan de bestemmingseisen. Toch stemde een meerderheid van de raad nu dus tegen het plan. De kans is groot dat de beslissing zal worden aangevochten door Brouwerseiland BV. Dat alles leidt dan vermoedelijk weer tot een nieuwe tijdrovende procedure. 

Veel meer over de ontwikkelingen rond Brouwerseiland is te lezen in het Eilanden-Nieuws van aanstaande dinsdag.

Meer berichten