Freek de Vreede van Technieksucces met de gloednieuwe Lego Mindstorms-set, aangeboden door tbp electronics (Foto: pr).
Freek de Vreede van Technieksucces met de gloednieuwe Lego Mindstorms-set, aangeboden door tbp electronics (Foto: pr).

Lego Mindstorms-robot voor Technieksucces

Algemeen 378 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Om de bekendheid van techniek te vergroten onder jongeren, is Technieksucces in het leven geroepen. Technieksucces richt zich op basisscholen op Goeree-Overflakkee. De technieklessen worden gegeven in de groepen 3 tot en met 8. Hier wordt gebruik gemaakt van een leerlijn waarbij vergelijkbare opdrachten terug komen in de verschillende groepen. Deze lessen verschillen in moeilijkheidsgraad en mate van zelfstandig onderzoek.

Om de leerlingen het programmeren bij te brengen, wordt gebruik gemaakt van Lego Mindstorms. Hierbij bouwen kinderen eerst een robot, waarna ze allerlei missies moet uitvoeren. Als laatste missie gaan ze de robot zo programmeren dat hij een specifiek parcours moet kunnen afleggen. Sinds oktober is een gloednieuwe Lego Mindstorms-set beschikbaar. Met deze set kunnen de leerlingen vijf verschillende modellen robots bouwen. De creaties zijn te besturen met de Mindstorm Robot Inventor app. Met de app kunnen kinderen leren coderen en uitdagingen voltooien. Technieksucces en tbp electronics werken regelmatig samen. Zo heeft een aantal medewerkers van tbp gastlessen techniek gegeven.

Om Technieksucces te ondersteunen, heeft tbp electronics onlangs de nieuwe Lego Mindstorms robot aangeboden aan Technieksucces. “Wij wensen deelnemende leerlingen veel succes en plezier met deze set”, aldus tbp electronics.

Uit de krant