Bakker Max Klok met medewerkster Els Soeteman in de bakkerswinkel.
Bakker Max Klok met medewerkster Els Soeteman in de bakkerswinkel.

Weer brood en banket in monumentaal pandje in Pieterstraat in Goedereede

Algemeen 2.763 keer gelezen

GOEDEREEDE – Sinds afgelopen donderdag is het weer gezellig druk in de Pieterstraat in Goedereede. Na het vertrek, half september, van bakker Leon Pieterse uit het monumentale pandje met het opschrift dat sinds 1852 herinnert aan bakkerij De Vries, was het voor de bewoners van de stad Goedereede korte tijd ongewis of deze voorziening behouden kon blijven. Maar al snel kwam er een positief signaal. Met de komst van bakker Max Klok (24) uit Hellevoetsluis blijft de lokale middenstand in Goedereede op peil. Brood en banket op de plek die al 168 jaar in de Pieterstraat zo vertrouwd is.

Door Jaap Ruizeveld

Max Klok huurt het karakteristieke pandje. Kocht het inspirerende nostalgische interieur en is de afgelopen weken ijverig aan de slag gegaan om al vanaf de opstart er een succes van te maken. Belangrijk, zeker in deze tijd, is dat de personeelsleden, na de korte winkelsluiting, hun baan konden behouden. Bakkerij Klok, brood & banket, is in de regio bekend. Er zijn filialen in Hellevoetsluis en Rozenburg. De vader van Max bakt het brood in Hellevoetsluis. Banket wordt in Goedereede verzorgd. Het is overigens de bedoeling dat vanaf begin volgend jaar 2021 ook het brood weer in de bakkerij-oven in de Pieterstraat wordt gebakken.

Inspiratie

Bakkerij, winkel en bezorging. Het zit allemaal in het pakket waarmee Klok zich presenteert. Met dagelijkse aanbiedingen zoals op de dinsdag (brood-dag) 2 halen en een gratis. En in de week elke dag een attractie, van appelflap, eierkoek, worstenbroodje, tompouce tot croissant. De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Max Klok heeft er zin in om met de medewerkers de winkel in Goedereede weer een uitstraling te geven. De locatie die vanouds een inspiratiebron bleek voor tevreden lokale klanten en straks hopelijk ook weer voor toeristen die de stad zullen bezoeken. Natuurlijk blijft het naambord De Vries boven de toegangsdeur in de Pieterstaat intact.

Uit de krant