Logo eilandennieuws.nl
<p>(Foto: Mirjam Terhoeve).</p>

(Foto: Mirjam Terhoeve).

Appeltjes voor bewoners Ebbe en Vloed

OUDE-TONGE - Afgelopen dinsdag deelden boeren en tuinders ruim 40.000 appels uit bij verzorgingstehuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken. Zo’n 300 daarvan werden door Pieter van Kempen (bestuurslid van LTO Noord, afdeling Goeree-Overflakkee) afgeleverd bij woon-zorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Bewoners en personeel konden het gebaar heel erg waarderen. De uitdeelactie was een initiatief van LTO Noord om de agrarische sector met de burgers te verbinden.

Door Mirjam Terhoeve

“Niet protesteren, maar doneren”, luidde een van de slogans die voorbij kwam. En dat deden de boeren en tuinders op deze dag aan ouderen, zieken en hulpbehoevenden. “Juist deze mensen hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wil LTO Noord iets positiefs voor hen doen”, luidde de verklaring. De belangenvereniging van boeren en tuinders wilde Nederlanders de enorme waarde van deze sector laten zien en proeven. De sector zet zich dagelijks in om iedereen van gezond en betaalbaar voedsel te kunnen voorzien. Juist nu is dat enorm belangrijk. Daarnaast wordt er voortdurend geïnvesteerd om nog duurzamer te produceren.

De uitdeelactie vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Een week waarin genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Dit jaar is het thema ‘verbinden’. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en toont nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit van de Nederlandse producten onder de aandacht te brengen. Niet alleen nationaal of internationaal, maar ook op kleinere schaal. “We kunnen op deze manier laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent: Lekker, gezond en betaalbaar voedsel voor ons allemaal!”

De bewoners van Ebbe en Vloed vonden de actie in ieder geval erg geslaagd en iedereen zette graag zijn of haar tanden in het appeltje, al dan niet voor de dorst.

Meer berichten