Logo eilandennieuws.nl
<p>(Foto: politie.nl).</p>

(Foto: politie.nl).

Grote vuurwerkvangst in Stellendam en Ouddorp

STELLENDAM/OUDDORP - Een alerte melder zag afgelopen maandagavond een verdachte situatie rond een auto op de carpoolplaats in Stellendam. Gealarmeerde agenten voerden een controle uit en vonden een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk. De twee inzittenden van de auto werden aangehouden. In een schuur in Ouddorp werd nog een hele lading illegaal vuurwerk gevonden en in beslag genomen.

De oplettende melder zag rond half negen ’s avonds dat er op de carpoolplaats in Stellendam spullen werden overgeladen. De melder vermoedde een drugsdeal en belde de politie. Toen de agenten arriveerden, wilde de auto net wegrijden. De agenten gaven de auto een stopteken en voerden een controle uit. In de kofferbak lag 25 kilo zwaar illegaal vuurwerk. De twee inzittenden, een 19-jarige man uit Ouddorp en een 16-jarige man uit Goedereede, werden aangehouden.

Toevallig lag er al een melding over handel in vuurwerk vanuit een schuurtje dat te linken was aan één van deze verdachten. Ook daar is meteen een controle gedaan. In de schuur werd nog eens 100 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Dit is in beslag genomen en wordt vernietigd.

De gevaren van illegaal vuurwerk zijn enorm, aldus de politie. "Niet alleen het afsteken ervan is levensgevaarlijk omdat het vaak te veel flitspoeder bevat en instabiel is, ook de opslag van illegaal vuurwerk brengt enorme gevaren mee. Er is explosiegevaar voor de bewoners én omwonenden."

Mensen die weet hebben van de opslag van illegaal vuurwerk in hun leefomgeving, wordt gevraagd geen enkel risico te nemen en meteen de politie te waarschuwen.

Meer berichten