Logo eilandennieuws.nl
<p>(Foto: Adri van der Laan).</p>

(Foto: Adri van der Laan).

Initiatief Bosseschool voor naschools aanbod ‘Talent in bloei’

MIDDELHARNIS - Sinds september van dit jaar organiseert CBS Bosseschool een aantal bijzondere activiteiten die er op gericht zijn om talenten van de leerlingen buiten de schooltijd verder te ontwikkelen. Dit alles onder de naam ‘Talent in bloei’.

Door Adri van der Laan

Enige tijd geleden is men op de Bosseschool gestart met een continurooster. Dit houdt in dat de kinderen tussen de middag niet naar huis gaan, waardoor het overblijven bij de schooltijd is gaan horen. Het gevolg hiervan is dat iedere middag om 14.00 de lesdag wordt beëindigd, waardoor de kinderen vroeger dan voorheen naar huis kunnen. Toch zijn er vrijwel dagelijks na 14.00 uur nog kinderen te vinden op de school. Zij doen – vrijwillig – mee aan activiteiten die door de school worden georganiseerd. Leerkracht Marcella de Bruin en MR-lid Bart Meijer geven graag nadere uitleg over deze activiteiten die het thema ‘Talent in bloei’ hebben gekregen.

Ontdekken en ontwikkelen

Marcella de Bruin is coördinator van ‘Talent in bloei’. Zij legt uit dat de school met dit ‘naschools aanbod’ de creativiteit en de talenten van de kinderen wil ontdekken en ontwikkelen. Zij kunnen als het ware ‘snuffelen’ aan verschillende activiteiten. Het is de bedoeling dat de kinderen zich hierdoor in de toekomst verder kunnen ontplooien via een activiteit die bij hen past. Daarnaast wordt verschillende organisaties en verenigingen de gelegenheid geboden om één van de activiteiten te verzorgen.

Bart Meijer vertelt dat bij de introductie van Talent in bloei natuurlijk eerst vooraf met een werkgroep van ouders en leerkrachten is overlegd. Het merendeel van hen was enthousiast en dit ook zo nu Talent in bloei een tijdje draait. Ongeveer dertig procent -ruim 100 leerlingen- doen aan de activiteiten mee.

Tien activiteiten

Behalve de woensdag vinden er iedere dag -na schooltijd- activiteiten plaats. Bij elkaar zijn dit er tien. En ze worden aangeboden door externe aanbieders. Dit kunnen ouders zijn die bepaalde talenten of hobby’s hebben en die dit graag overbrengen aan kinderen. Daarnaast zijn er ook mensen actief namens verenigingen. Het is de bedoeling dat er nog meer aanbieders komen. De tien activiteiten zijn typen, KinderKunstKabinet, kleutergym, blokfluitles, Het grote boekenfestijn, karate, schaken, dans, techniek en een bakworkshop.
De activiteiten zijn over het hele schooljaar in vijf blokken van 6 weken verdeeld. Zodat kinderen in de loop van het jaar regelmatig kunnen wisselen van activiteit. De lessen duren een uur en na afloop kunnen de kinderen naar huis of de BSO.

Directeur Leny Heemskerk van de school geeft aan dat het naschools aanbod van de Bosseschool uniek is voor het eiland, er zijn nog niet zoveel scholen die hiermee aan de slag zijn gegaan. Ze hoopt dat andere scholen op het eiland het voorbeeld van De Bosseschool zullen volgen zodat meer kinderen hun talenten kunnen ontdekken en in bloei laten komen.

Toen we een bezoekje brachten aan de school konden we even binnenkijken bij een drietal activiteiten en het bleek dat de kinderen heel enthousiast aan de slag waren gegaan met dansen, techniek en koken.

Ideeën welkom

Het team van de Bosseschool zou graag in contact komen met mensen die mee willen werken of ideeën voor activiteiten hebben. Ze kunnen contact opnemen met de school via Marcella de Bruin. Het mailadres is: talentinbloei@bosseschool.nl

Meer berichten