Logo eilandennieuws.nl

Geslaagde hapkido-examens in coronatijd

GOEREE-OVERFLAKKEE - Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland heeft de afgelopen week een geslaagde serie examens bij TotalBody HealthCentre te Stad aan het Haringvliet achter de rug. Serie? Ja, wegens de stijgende besmettingen en mogelijke maatregelen heeft de hapkidovereniging snel geschakeld en besloten de examens enkele weken naar voren te halen, zodat deze sowieso konden doorgaan. De examens werden op 3 data, in 1 week tijd, afgenomen. Dit kon omdat de examenkandidaten klaar waren voor het examen.

De examens waren heel erg leuk om te zien. Ondanks dat de examenkandidaten niet konden worden aangemoedigd door publiek, haalde men een heel hoog niveau. De verschillende trap- en stootoefeningen werden, in stilte, goed uitgevoerd. Vervolgens waren de valbreekoefeningen aan de beurt. Daar werd de stilte soms doorbroken door het harde afslaan op de mat om de val goed te breken. Dit onderdeel kwamen ze zonder kleerscheuren door.

Daarna moesten de kandidaten de zelfverdedigingstechnieken te laten zien. Ondanks dat enkelen last hadden van (lichte) examenstress werden de technieken op een technisch goed niveau uitgevoerd. Toen ze eenmaal bezig waren, verdween de examenstress als sneeuw voor de zon en konden ze vrijuit hapkido-en. De verschillende klemmen (30 voor de groene band en 60 voor de blauwe band) werden op een technisch goede manier uitgevoerd. De leden van de examencommissie waren het eigenlijk meteen met elkaar eens: Iedereen is glansrijk geslaagd voor zijn/haar examen! Adri Kievit, Mat Kneepkens, Lowie van Eck, Mark van der Wende, Sander van der Wende, Jan van der Wende, Rinaldo Osterwalder, Jasper Griffioen en Amram Boaz Brandwijk zijn geslaagd voor de groene band. Jan van Eck, Ruud Beeke en Loes Maliepaard zijn geslaagd voor de blauwe band.

Meer berichten