Logo eilandennieuws.nl
<p>Staand v.l.n.r.: Dorien Verhagen, Sanne Waldekker, Gerjanne Vroegindewei, Jolanda ter Steege, Esmee de Keizer; Zittend: Anouk Markesteijn-Waldekker, Dani&euml;lle Reinders, Dani&euml;lle Casteleijn, Jessica Vuerhard, Lotte Pronk; Ontbrekend: Shirley Bakker, Monique van der Windt, Marte van der Jagt, Miranda Buijs, Jasmijn van der Weide, Frank Reinders.</p>

Staand v.l.n.r.: Dorien Verhagen, Sanne Waldekker, Gerjanne Vroegindewei, Jolanda ter Steege, Esmee de Keizer; Zittend: Anouk Markesteijn-Waldekker, Daniëlle Reinders, Daniëlle Casteleijn, Jessica Vuerhard, Lotte Pronk; Ontbrekend: Shirley Bakker, Monique van der Windt, Marte van der Jagt, Miranda Buijs, Jasmijn van der Weide, Frank Reinders.

Softbaldames pakken 2e kampioenschap op rij

MIDDELHARNIS - De dames van de Islanders promoveerden vorig jaar, na hun kampioenschap in de 4e klasse en waren dit jaar, als nieuwkomers, de underdog in de 3e klasse. Nadat de allereerste competitiewedstrijd ruim gewonnen werd, grepen de dames verrassend genoeg meteen de koppositie, om deze de rest van het seizoen niet meer uit handen te geven. De laatste thuiswedstrijd werd in stijl, met 19-4 gewonnen. Hiermee kan het kampioenschap de Oude-Tongse formatie, met een opvallend hoog runsaldo, niet meer kan ontgaan.

Coach Frank Reinders moet er een beetje bij lachen: “Tijdens het teamgesprek aan het begin van het seizoen, spraken we af dat we wilden spelen voor het plezier, maar óók graag wilden winnen en dat we pertinent niet als hekkensluiter wilden eindigen. Al onze doelstellingen zijn ruim behaald.”

Met nog 1 wedstrijd te spelen en een runsaldo van 114 punten (138 runs vóór en slechts 24 runs tegen) zijn de dames zowel verdedigend als aanvallend veruit het sterkste gebleken. Ter vergelijking; De nummer 2 in de ranglijst heeft momenteel een runsaldo van 23 punten. Frank legt uit: “Het is een team dat er altijd voor elkaar staat en er volledig voor gaat. Hierdoor stonden we heel vaak met een volledige bezetting, waardoor je als coach met voldoende keuzemogelijkheden aan de slag kunt. De sfeer in het team is geweldig. Als je dit combineert met enkele powerhitters, snelle lopers en een brede pitchers/catchers selectie, dan kan er weinig meer mis gaan”.

Op de vraag of het kampioenschap in de lijn der verwachtingen lag, kan Frank alleen maar ontkennend reageren. “We zijn nieuw in deze klasse en hadden geen idee wat we konden verwachten. Wat ik wel wist, toen we in juni (door corona) eindelijk aan het seizoen konden beginnen, was dat er een solide team stond, met een mix van ervaren en nieuwe speelsters die allen zeer leergierig waren en zich in rap tempo verder ontwikkelden. Ik wist wel dat we daardoor elke tegenstander zeer goed partij zouden kunnen geven”.

Extra knap, vindt Frank het, dat je kampioen wordt in zo’n bijzonder jaar. “Het was intensief te noemen. Er zijn geen oefenwedstrijden gespeeld en omdat we pas 3 maanden later dan gebruikelijk aan het seizoen konden beginnen, moesten we onvoorbereid een heleboel wedstrijden achter elkaar inhalen. Dit vroeg veel van het team qua aanwezigheid, opoffering van vrije tijd en andere plannen en flexibiliteit. De manier waarop dit is opgepakt door de dames, heeft zeker bijgedragen aan de eindoverwinning. We zijn het seizoen begonnen met vrij veel (langdurig) blessureleed, waardoor we wat krap in de speelsters kwamen te zitten. Door de goede sfeer in het team, hebben we er de loop van het seizoen gelukkig wat mooie aanwinsten bij mogen verwelkomen. Dit willen we dan ook uitstralen: Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. Ik hoop van harte dat het resultaat van dit seizoen, de gezelligheid binnen het team en het enthousiasme van de speelsters anderen zal uitnodigen om eens een balletje mee te komen gooien en slaan, zodat we onze vereniging wat verder kunnen laten groeien.“

Meer berichten