Logo eilandennieuws.nl

Tijdelijk afsluiten steeg tussen Voorstraat en Oostelijke Achterweg wordt mogelijk

MIDDELHARNIS - Het is nog niet zover, maar er komt een tijdelijke afsluiting (met hekwerk of poort aan beide zijden) van de verbindingssteeg tussen Voorstraat 26-28 en de Oostelijke Achterweg in Middelharnis. Dit zal gebeuren op wekelijkse uitgaansavonden en nachten, tussen 20.00 uur en uiterlijk 08.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag en nationale feestdagen zoals Koningsdag en 5 mei.

Door Jaap Ruizeveld

De afsluiting zal gelden voor voetgangers, fietsers en bromfietsers en dient een eind te maken aan door bewoners ondervonden geluidoverlast, “hangen” in de steeg, achterlaten van afval en wildplassen. Vooral jongeren zouden hierbij betrokken zijn. Buiten genoemde dagen/tijden is de steeg gewoon open.

Burgemeester en wethouders hebben - na overleg met betrokken bewoners - al voor het zomerreces dit onderwerp besproken. De maatregel zorgt voor verbetering van het lokale woongenot, meldt de raadsbrief. Er is een verkeersbesluit genomen en dit is gepubliceerd. Hiertegen zijn geen bezwaren ingediend. Aan betrokken inwoners van de Voorstraat is vorige week gevraagd om een voorstel/tekening te maken. Dit ontwerp dient aan te sluiten bij het cultuurhistorische karakter van de steeg. Het voorstel zal hieraan worden getoetst. Vervolgens neemt het college hierover een besluit. Op het moment dat tot uitvoering kan worden overgegaan, zal in overleg met de inwoners een aantal praktische zaken besproken worden met betrekking tot de afsluiting en bijvoorbeeld de bevestiging aan de panden.

Bewoners van Voorstraat 26-28 krijgen sleutels met de plicht om op genoemde dagen/tijdstippen de afzetting te openen en sluiten. Overige belanghebbenden die op gesloten momenten de verbindingssteeg willen gebruiken kunnen - zo stelt de raadsbrief - ook een sleutel ontvangen. Een en ander wordt in overleg nog nader ingevuld. Niet-belanghebbenden kunnen omlopen via de Raadhuisstraat of Oostdijk. De steeg tussen Voorstraat 26 en 28 richting de Oostelijke Achterweg ligt in beschermd (Rijk) dorpsgezicht van Sommelsdijk en Middelharnis. Op het kadastraal minuutplan van 1811 staat deze al aangegeven. De uitvoering van de poort of het hekwerk wordt daarom in overleg met de Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht en de bewoners van de Voorstraat bepaald.

Meer berichten