Logo eilandennieuws.nl
Piet Bakelaar wordt toegesproken door ouderling Cok van Damme.
Piet Bakelaar wordt toegesproken door ouderling Cok van Damme. ( )

Piet Bakelaar veertig jaar organist

DEN BOMMEL - Afgelopen zondag werd stilgestaan bij het feit dat Piet Bakelaar al veertig jaar organist is van de Gereformeerde Kerk van Den Bommel. Tijdens de dienst werd hij toegesproken door ouderling Cok van Damme.

Het kwam veertig jaar geleden eigenlijk door de oma van Piet Bakelaar dat hij organist van de Gereformeerde Kerk werd. Hij had een paar orgellessen genomen en toen dacht zijn oma dat hij al heel wat aan kon. Dus toen de kerk zonder organist zat, werd hij op aanraden van zijn oma gebeld. Om half tien werd hij zondagsmorgens gebeld en om 10.00 uur zat hij achter het orgel in de kerk. Zo is het dus begonnen. De eerste lessen kreeg hij van Cor Huyer, oudoom van Piet. Piet heeft ook les gehad van Rien van den Boogert, uit Stad aan 't Haringvliet en van Joke van Rossum uit Ooltgensplaat.

Piet heeft in die veertig jaar heel wat kerkdiensten en bijeenkomsten begeleid. Ook begeleidde hij voor een tijdje een gospelkoor. Zelfs in Polen heeft hij verschillende orgels bespeeld en beluisterd en zelfs ook in Wenen bespeelde hij een orgel. Van Damme noemt het bijzonder dat “vaak te horen was als je het orgel bespeelde, dat de preek daarin terug kwam. Het verwoorden op een andere manier. In die 40 jaar heb je veel mensen geraakt. In die 40 jaar heb je ook mensen aan het denken gezet. In die 40 jaar heb je mensen dichter bij God gebracht. We willen je daarvoor bedanken: Voor je inzet, voor als er eens een keer een beroep op je gedaan werd terwijl het niet uit kwam; je was er altijd. Bedankt voor het stukje van je leven dat je wilde delen met de gemeente”. Piet werd ook nog toegezongen door kinderen van de zondagsschool.

Meer berichten