Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Winnaar WKGO 2020 bekend

SOMMELSDIJK - Op 13 maart van dit jaar zou de Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz 2020 hebben plaatsgevonden. De Staver was uitverkocht en alles en iedereen stond in de startblokken. En toen kwam corona en werd natuurlijk deze avond op het laatste moment afgelast.

De Wie Kent Goeree-Overflakkee Quiz is een spelavond waarin teams het tegen elkaar opnemen in hun kennis van het eiland Goeree-Overflakkee. Deze quiz is 8 jaar geleden door de Lions Goeree-Overflakkee bedacht. Na enkele edities waaraan zo’n 100 deelnemers konden deelnemen is het nu een volledig digitale quiz avond waar teams van 5 personen tegen elkaar kunnen strijden. Het zijn spelavonden vol sfeer en competitie. De opbrengst is bestemd voor een goed doel. Het Streekmuseum in Sommelsdijk zou dit jaar het goede doel zijn.

Toen duidelijk werd dat een spelavond niet door kon gaan hebben de Lions een versie op papier gemaakt en deze breed verspreid over het eiland. In de verpleeghuizen en via, via zijn honderden exemplaren uitgedeeld. “Uit de reacties bleek wel dat mensen nu samen thuis de vragen probeerden te beantwoorden”, zegt Rudie Heintjes. Het zal vast de nodige discussie hebben opgeleverd.

De winnaar is Peter van den Boogert uit Sommelsdijk. Hij presteerde het om 51 van de 56 vragen goed te beantwoorden. Dat is slechts één antwoord meer dan de nummer 2, mevr. Eva Lassing uit Oude-Tonge.

Onlangs heeft de president van de Lions, Toon Meeuwissen de prijs aan de winnaar uitgereikt. Natuurlijk voor de deur van het Streekmuseum in Sommelsdijk. Dat goede doel blijft staan. De Lions werken aan een nieuwe editie van de WKGO quiz in het voorjaar van 2021. Er wordt zelfs al rekening gehouden met een editie die mogelijk is ook al zou corona nog steeds onder ons zijn.

Meer berichten