Logo eilandennieuws.nl
Foto:

Vredesdienst in Hervormde Kerk Middelharnis

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 24 september is er een vredesdienst, die ook dit jaar gehouden in de Hervormde Kerk van Middelharnis aan de Ring. "Het is fijn, dat dat kan dit jaar in verband met de corona-maatregelen. De kerk is een groot gebouw waar tijdens de corona-tijd maximaal 100 mensen in kunnen en er is voldoende ventilatie", aldus de organisatoren De Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee.

Pax heeft in overleg met Ambassades van Vrede gekozen voor het thema: “Vrede verbindt verschil”. Het is alweer het derde jaar op rij dat Pax gekozen heeft voor een thema waarin verbinding centraal staat. Dit jaar echter met speciale aandacht voor de verschillen in cultuur en religie die er tussen mensen bestaan. “Mijn gedachten zijn niet uw gedachten en uw wegen zijn niet mijn wegen”, zo zegt de profeet Jesaja in hoofdstuk 55. Het wordt ons maar weer even aangezegd: ieder mens is verschillend en hoewel geschapen naar Gods beeld, moeten we vooral niet denken aan God gelijk te zijn.

In een samenleving waar in we te maken hebben met een grote diversiteit aan culturen en religies, is vreedzaam samenleven niet altijd gemakkelijk. Toch lijken nu, in deze coronatijd, veel onderlinge verschillen naar de achtergrond verdreven. We voelen verbondenheid en er is veel solidariteit: samen komen we er doorheen.

De Vredesdienst begint op donderdag 24 september om 19.30 uur. Voorganger is ds. L.J. Lingen. Dirigent Henk Oosthoek heeft een zanggroep samengesteld, die tijdens deze dienst zal zingen. De collecte zal zijn voor PAX. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL92 TRIO 0379 6821 84 ten name van OWGO te Middelharnis ovv gift PAX. Daarnaast zal er tijdens de dienst een schaalcollecte zijn aan de uitgang waarin u uw gift kunt doneren. Zoals gezegd kunt u de dienst in de kerk bijwonen. Wilt u zich vooraf dan even aanmelden op de site hervormdmiddelharnis.nl. Onder het kopje “alle erediensten” en “aanmelden” kunt u zich aanmelden. 

Daarnaast is het mogelijk om de dienst via internet mee te maken. Dat kan ook via dezelfde site. Op de eerste pagina van de site vindt u de buttons “Live Kerk-tv uitzending” en “Live audio uitzending”.

Meer berichten