Logo eilandennieuws.nl

Subsidie voor Samenwerkingsverband Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden

REGIO - Stichting Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden ontvangt subsidie om de cyberweerbaarheid, bij niet-vitale ondernemers op de Zuid-Hollandse Eilanden (Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten), te vergroten.

Het samenwerkingsverband bestaat uit een unieke samenwerking tussen publieke en private organisaties. “De afhankelijkheid van IT wordt door digitalisering alsmaar groter. Het is zorgwekkend hoe kwetsbaar organisaties zijn voor digitale dreigingen. Alleen door onze krachten te bundelen kan een halt worden toegeroepen aan de nog steeds toenemende cybercriminaliteit.” Aldus Christian Boertje (Directeur Cybersecurity bij Nemesys), initiatiefnemer van het samenwerkingsverband.

Door middel van diverse on- en offline activiteiten wordt inzicht geboden aan de doelgroep. Ook worden zij gefaciliteerd met kennis en kunde om in de toekomst voldoende beschermd te zijn tegen cybercriminelen. Zo is het voor ondernemers mogelijk om zich te richten op hun reguliere business, en kunnen zij blijven innoveren.

Meer informatie is te vinden op www.cybernetwerkzhe.nl.

Meer berichten