Logo eilandennieuws.nl
De intocht van Sinterklaas in Middelharnis gaat er door corona sowieso heel anders uitzien dan vorig jaar (Archieffoto: Wilko van Dam).
De intocht van Sinterklaas in Middelharnis gaat er door corona sowieso heel anders uitzien dan vorig jaar (Archieffoto: Wilko van Dam).

Gemeente: geen Sinterklaasintochten op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Er komt dit jaar geen traditionele intocht van Sinterklaas op Goeree-Overflakkee. Dit heeft het college van B en W deze week besloten. "Corona gooit roet in het eten en zorgt ervoor dat Sinterklaas niet zijn jaarlijkse intocht in de dorpskernen maakt."

Het bijeen laten komen van zoveel personen tegelijkertijd is volgens de gemeente te risicovol vanwege de mogelijke gevolgen die dit heeft voor de verspreiding van het coronavirus. De komst van Sinterklaas en zijn pieten zal dus vanwege de coronamaatregelen er dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren. Hoe de exacte invulling zal zijn, blijft volgens de gemeente nog even de vraag. De gemeente kijkt samen met de organisatoren op welke manier de Sinterklaas festiviteiten kunnen plaatsvinden.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Het was geen makkelijk besluit om de intocht van Sinterklaas niet door te laten gaan. Bij de intocht staan veel kinderen en hun ouders. Dan kan niet iedereen 1,5 meter afstand houden. Daarom is besloten de traditionele intocht niet door te laten gaan. Uiteraard kijken we samen met de organisatoren op welke manier we Sinterklaas en zijn pieten ook dit jaar kunnen verwelkomen.”

Eilanden-Nieuws maakte voor de krant van vandaag (vrijdag) een kleine inventarisatie over hoe het er nu mee staat op het eiland. Daaruit bleek al de terughoudendheid van veel organisatoren en die blijkt nu dus terecht te zijn. Carolien van Drenth van Hart voor Goeree-Overflakkee liet wel weten dat er hard gewerkt wordt om iets leuks neer te zetten. “Het is echt onze intentie om iets te organiseren, maar in welke hoedanigheid dat is, daar kan ik nog niets over zeggen."

Meer over de sinterklaasintochten op het eiland in de krant van vrijdag 11 september: https://www.eilandennieuws.nl/reader/4526.

Meer berichten