Afbeelding

Lekker slalommen op de Vroonweg

Algemeen 584 keer gelezen

DIRKSLAND – Goed bedoeld hoor, die snelheidsbeperkende maatregelen op de Vroonweg in Dirksland. Maar er rijden regelmatig fietsers tegen de paaltjes aan. Recent moest de traumahelikopter nog in actie komen om een onfortuinlijke weggebruiker te helpen. Verder lijkt het erop dat er automobilisten zijn die de serie van links naar rechts verspringende paaltjes beschouwen als een uitdagende behendigheidsproef.

Door Kees van Rixoort

Tijdens de vergadering van de Dirkslandse dorpsraad, op dinsdagavond 4 augustus, vielen de woorden ‘chicane’ en ‘slalom’ in verband met de huidige situatie op de Vroonweg. De weg is onlangs juist op verzoek van de bewoners aangepakt om een eind te maken aan het racegedrag van sommige automobilisten. Maar ook na het aanbrengen van de snelheidsbeperkende maatregelen blijken fietsers hun leven bij tijd en wijle niet zeker en lappen veel bestuurders van gemotoriseerde voertuigen de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur aan hun laars. Voor de dorpsraad is dit een punt om nog eens bij de gemeente op de agenda te zetten. Samen met andere onvolkomenheden in het dorp, die tijdens een schouw naar voren zijn gekomen. De gemeente krijgt de knelpunten in de bus.

Daarnaast kunnen ze aan de orde komen tijdens het bezoek van de gemeenteraad en het college aan Dirksland op vrijdag 25 september. De gemeentelijke bestuurders kunnen dan ook een kleine wandeling door het dorp tegemoet zien. Ze krijgen in ieder geval de gerestaureerde trambrug, de ontmoetingsplek aan de haven, het informatiebordje bij de Joodse begraafplaats en de speeltuin aan de Onwaardsedijk te zien. De dorpsraad zal ook aandacht vragen voor een grote Dirkslandse wens: het realiseren van een dorpsplein.

Uit de krant