Afbeelding

Piet de Vogel uit Oude-Tonge wint de Grote Prijs Koese Finance.

Algemeen 684 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Op 24 juli werd alweer de 6e Grote Prijs van P.V. de Combinatie uit Middelharnis gevlogen. Er werd gekozen voor de fond vlucht vanuit Agen.

Onder een wolkenloze hemel en met een kalme WNW-wind kozen vrijdagmorgen zeven uur 6.642 duiven het luchtruim in de Zuid-Franse stad Agen. Met temperaturen oplopend in Midden-Frankrijk tot tegen de 30 graden, kregen de fondmelkers waar ze op hadden gehoopt. Na dik dertien-en-een-half uur vliegen kon de eerste duif in P.V. de Combinatie worden begroet en wel in de Oude-Tongse Neptunuslaan. Eigenaar Piet de Vogel, afgelopen week ook al zegevierend op de klassieker St Vincent, ontving zijn vijfjarige doffer 1672838 met open armen.
Hij schonk een nieuwe loot aan de reeds indrukwekkende winnaarsboom van zijn baasje. Vier minuten slechts hoefde Piet te wachten op de volgende aankomst. De NL17 - 1245174 signeerde de dubbele zege voor de gelauwerde fondvedette. In totaal speelde Piet 6 van zijn 12 ingekorfde duiven onberispelijk op de uitslag.
Op de foto de winnaar Piet de Vogel met Jaap Koese van Koese Finance voor het clubgebouw van P.V. de Combinatie..

De volgende Grote Prijs zal gevlogen worden op 1 augustus 2020 vanuit Barcelona.

Uit de krant