Bestandsinformatie

Op Maandagmiddag 10 aug 2020 heb ik op verzoek van Jaap Ruizeveld opnamen gemaakt van voetballertjes en Ben Wijnsteker bij vv WFB in Ouddorp. Wijnsteker is hoofdtrainer van Feyenoord Soccer en gastheer in het stadion tijdens wedstrijddagen.
Op 12 aug 2020 staat het resultaat in de zomeruitgave van het EILANDEN NIEUWS.
Camera Nikon D800 met Tamron camera lens: SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD in combinatie met losse SB-800 flitser.
Sommelsdijk 10 aug. 2020.
Bestandsinformatie Op Maandagmiddag 10 aug 2020 heb ik op verzoek van Jaap Ruizeveld opnamen gemaakt van voetballertjes en Ben Wijnsteker bij vv WFB in Ouddorp. Wijnsteker is hoofdtrainer van Feyenoord Soccer en gastheer in het stadion tijdens wedstrijddagen. Op 12 aug 2020 staat het resultaat in de zomeruitgave van het EILANDEN NIEUWS. Camera Nikon D800 met Tamron camera lens: SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD in combinatie met losse SB-800 flitser. Sommelsdijk 10 aug. 2020. Foto: Jaap Peeman

Feijenoord Soccer Camp voor vierde keer bij sportclub WFB

Algemeen 598 keer gelezen

OUDDORP – Alweer voor de vierde keer streek het Feijenoord Soccer Camp onder leiding van hoofdtrainer Ben Wijnstekers afgelopen maandag en dinsdag neer in het gastvrije home van voetbalvereniging WFB aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Een van de locaties in het land waar Feijenoord Soccer Scools meisjes en jongens in de leeftijd van 6 tot 16 jaar in de unieke gelegenheid stelt om in korte tijd hun voetbalvaardigheden te verbeteren. Een zestigtal jongeren had zich weer voor deze unieke mogelijk aangemeld.

Tekst: Jaap Ruizeveld
Foto: Jaap Peeman

Na Ouddorp worden er de komende dagen bijeenkomsten belegd in Terneuzen, Putten en o.a. Nieuwerkerk. Het is elke keer een spectaculair gebeuren waarvoor ouders graag – op gepaste afstand – getuige van zijn. Want uiteraard moeten de voorschriften van het RIVM in deze coronatijd strikt worden nageleefd en deze dagen was, gelet op de tropische temperaturen, extra zorgvuldigheid geboden. De gastvrijheid bij de Ouddorpse zaterdagvoetbalclub staat daarbij garant voor een sfeervolle omlijsting.

Clubicoon

En wie wil er nu niet mee doen als Ben Wijnstekers, de bijna 65-jarige clubicoon van Feyenoord, zich presenteert met zijn team? Tussen 1976 en 1988 speelde Wijnstekers liefst 419 wedstrijden in het rood-witte shirt. Veel keren als aanvoerder van het elftal. Wijnstekers maakte onderdeel uit van het succesvolle Feyenoord van 1984, dat het seizoen destijds besloot met het winnen van de dubbel. Als gevolg van zijn indrukwekkende prestaties in De Kuip ontwikkelde de verdediger zich al snel tot international, wat hem het uiteindelijke aantal van 36 interlands in het Nederlands elftal opleverde.

Inzicht en techniek

Bijzonder is dat Wijnstekers ver na het besluiten van zijn actieve carrière nog altijd verbonden is aan Feyenoord. Niet alleen is de voormalig aanvoerder gastheer in het stadion op wedstrijddagen, bovendien mag hij zich - zoals gemeld - hoofdtrainer noemen van Feyenoord Soccer Schools. Voor de deelnemende kinderen is het een bijzondere eer om training te krijgen van de succesvolle oud-speler van Feyenoord, die met zijn rijke voetbalervaring de uitgelezen persoon is om hen van alles bij te brengen op het gebied van inzicht en techniek.

Certificaat

Dat niet alleen. Want wie wil nu niet het door de hoofdtrainer getekende deelnamecertificaat in ontvangst nemen, Met daarnaast diverse artikelen die het Rotterdamse Feijenoord centraal stellen. Zoals tenue, bal en bidon. En WFB zorgde met een lunch en voldoende drinken voor opnieuw een onvergetelijk evenement. “We komen graag naar het gastvrije WFB vertelt één van de Feijenoord assistenten”. En dat geluid wil de Ouddorpse sportclub graag horen.

Uit de krant