Logo eilandennieuws.nl

Tuinvogel schilderen onder leiding van Cristina Vaudo

OUDDORP - Cristina Vaudo geeft op dinsdag 11 augustus een schilderworkshop bij de Houten Kaap in Ouddorp. De workshop is onderdeel van de SummerAcademy van de bibliotheek.

"Door de coronatijd waren we genoodzaakt meer thuis te zijn", vertelt Vaudo. "Het viel mij op dat 'kleine', alledaagse dingen grotere betekenissen kregen. De tuin met zijn planten en bloemen, maar ook de vogels die zo nu en dan voor levendigheid zorgden. Mooi, fragiel licht en wendbaar zijn tuinvogels, pikkend aan zaden en drinkend uit de vogelbak. Wil je ook proberen om een tuinvogel te schilderen? Dan is dit nu je kans. Neem een foto mee van de vogel die je wilt schilderen of gebruik een afbeelding die ik meeneem. Eerst gaan we schetsen op een canvas doekje. Daarna inschilderen met acryl. Laag over laag, mengen op het doek: nat in nat. Deze technieken leer je al doende. Kom je vast te zitten, dan help ik je verder."

Op dinsdag 11 augustus kun je samen aan het werk met je kind of kleinkind bij de Houten Kaap in Ouddorp. Je schildert samen een vogel, ieder op zijn eigen schilderdoekje. De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde schilders. Mensen die de smaak te pakken hebben, kunnen in november meer workshops volgen van Vaudo. Op donderdag 5 november leert men een stilleven schilderen, op donderdag 12 november een landschap en op donderdag 19 november een portret.

Meer berichten