Logo eilandennieuws.nl

Middelharnis Centrum versierd met dorpsvlaggen en lampionnen

MIDDELHARNIS - Het is een prachtig gezicht als je het centrum van Middelharnis binnenkomst. D’n Diek, de Nieuwstraat en de haven zijn versierd met lampionnen. En dat is nog niet alles.

Tekst en foto: Sam Fish

Behalve de kleurrijke lampionnen is het dubbele gedeelte van D’n Diek ook aangepakt. Daar hangen de dertien dorpsvlaggen van het eiland. Alleen Achthuizen ontbreekt in dit rijtje. Dit dorp was nooit een eigen gemeente en heeft dus ook geen wapen voor een vlag. De versieringen zijn aangebracht om het allemaal wat gezelliger te maken. Maar met de dorpsvlaggen wil de Bedrijven Investeringszone (BIZ) Middelharnis Centrum laten weten dat iedereen welkom is.

“Al die verschillende kleuren en formaten, dat gaat er heel gezellig uitzien. We hebben voor deze zomer daarom ook een hele leuke fotoactie bedacht,” vertelt Angelique. “De persoon met de leukste vakantiefoto aan de Costa Menheerse maakt kans op een dinerbon ter waarde van 75 euro! Deze is te spenderen bij alle lokale horeca in Middelharnis Centrum.”

Wil jij kans maken op die mooie bon? Plaats je mooiste foto van het centrum op Instagram met de hashtag #MiddelharnisCentrum. Wie weet ga jij dan binnenkort lekker lokaal smullen.

Zomermarkten

Om het feest helemaal compleet te maken, wordt er ook direct een evenement aangekondigd. De Diekdagen waren helaas niet meer mogelijk om op korte termijn te realiseren. Maar de BIZ komt wel met een speciale zomermarkt! Deze vindt plaats op vrijdag 14 en 21 augustus in het centrum van Middelharnis.

De kramen worden ruim opgezet zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Ook worden er op een later moment nog andere maatregelen aangekondigd. De markt duurt beide dagen van 13.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten