Logo eilandennieuws.nl

Eerste diplomering nieuwe opleiding Keukenmonteur

UTRECHT/REGIO – Onlangs hebben vijf monteurs hun diploma Keukenmonteur in ontvangst genomen in het DB Vakcollege van DB KeukenGroep, waar Ardi Keukens in Sint-Annaland onderdeel van is. Zij zijn de eerste monteurs die slagen voor de nieuwe erkende mbo-opleiding.

De mbo-opleiding Keukenmonteur is in 2018 tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen DB KeukenGroep en het Hoornbeeck College in Amersfoort. Na de tweejarige opleiding op niveau 2, kunnen studenten de opleiding vervolgen op niveau 3. De landelijke keukenspecialist DB KeukenGroep wil met een professionele monteursopleiding aan de groeiende vraag naar vakmensen kunnen voldoen. Ook wil DB KeukenGroep kunnen instaan voor haar hoge kwaliteitsnormen van montage en service. Inmiddels wordt de mbo-opleiding Keukenmonteur op landelijke schaal aangeboden, door meerdere ROC’s.

Dat het in de behoefte van mbo-studenten voorziet, blijkt wel, omdat er vanaf volgend schooljaar zestien leerling-monteurs werkzaam zijn binnen DB KeukenGroep die de mbo-opleiding volgen. Een van de hoogtepunten voor deze studenten van DB KeukenGroep is zeker wel de realisatie van de schitterende showroomkeukens in de nieuwste DB-showrooms in Nunspeet, Utrecht en Berkel en Rodenrijs.

Vier dagen per week leren monteurs het vak onder begeleiding van ervaren monteurs in de praktijk. Een dag per week volgen ze praktijk- en theorielessen op het ROC. Meer weten? Kijk op www.dbkeukens.nl/opleiding-keukenmonteur.

Meer berichten