Logo eilandennieuws.nl
Marleen Koppert (links) werd overladen met cadeautjes tijdens de drive-through afscheidsreceptie.
Marleen Koppert (links) werd overladen met cadeautjes tijdens de drive-through afscheidsreceptie.

Warm afscheid voor bevlogen directeur Prins Johan Frisoschool

HERKINGEN - Tijdens een zonovergoten drive-through afscheidsreceptie nam Marleen Koppert na 11 jaar afscheid als directeur van de Prins Johan Frisoschool in Herkingen. Veel belangstellenden, waaronder ouders, collega’s en andere betrokkenen bij de school namen de gelegenheid waar om ‘hun’ juf uit te zwaaien en haar het allerbeste voor de toekomst te wensen.

Door Jolanda Driesse-Bosland

Bij de enorme, met talloze gekleurde ballonnen versierde ereboog, wachtte de juf op het parkeerterrein bij de Dagwinkel aan de 1 Februariweg op haar gasten. Met de auto, op de fiets of te voet kwamen veel mensen de juf bedanken voor alles wat ze voor de Prins Johan Frisoschool en het dorp heeft gedaan. En dat ze veel heeft betekend voor veel ouders en kinderen bleek niet alleen uit de opkomst tijdens de receptie, maar ook uit het warme afscheid dat ze een paar dagen eerder kreeg aangeboden door de kinderen van de school.

De kinderen hadden onder meer een lied voor de juf gemaakt en ze kreeg, milieubewust als de juf is, van hen een toepasselijk cadeau in de vorm van een duurzaam geproduceerde prullenbak voor gescheiden afval. Deze kan ze goed gebruiken wanneer ze in het najaar vanuit Schouwen-Duiveland naar Walcheren gaat verhuizen. Hier hoopt de juf te gaan wonen na haar huwelijk op 23 oktober aanstaande.

Overladen met bloemen, tekeningen, kaarten, brieven en andere cadeaus keerde de juf na de receptie terug naar school waar ze werd opgewacht door haar collega’s in een versierde hal. Een koud en warm buffet, verzorgd door slagerij van Zuidland, stond klaar voor de juf, haar aanstaande man Ab en al haar collega’s.

‘Initiatiefrijk en allround’

Maar voor de juf het buffet mocht openen, kreeg ze een afscheidsspeech vol waardering en een zomers boeket van voorzitter Hans Nagtegaal van het College van Bestuur van stichting Kindwijs. Hij prees zich gelukkig met de juf als een initiatiefrijke allround directeur met wie de samenwerking altijd heel goed was. Helaas is de juf om gezondheidsredenen genoodzaakt om haar taak als directeur neer te leggen. Gelukkig hoeft stichting Kindwijs niet helemaal afscheid te nemen van de haar, want ze blijft verbonden aan het bestuursbureau als medewerker personeels- en kwaliteitszaken.

Van haar collega’s kreeg de scheidende directeur, naast een afscheidsspeech, een bijzonder schilderij om haar te bedanken voor haar grote toewijding en het vele gedane werk. Het schilderij, van de hand van kunstenares Margot Braal, verbeeldt een duif, verscholen in een rotskloof. Het kunstwerk, dat verscheen in de serie Klaagmuur, werd gemaakt naar aanleiding van Hooglied 2 vers 14. Deze tekst heeft een bijzondere betekenis in het leven van de juf.

Op haar beurt verraste ze haar collega’s met een bureaulamp als afscheidsgeschenk met de opdracht uit Mattheus 5:16: “Laat uw licht alzo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken mogen zien, en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken.”

Meer berichten