Logo eilandennieuws.nl

Tweede zomerbeiaardconcert door Jan-Geert Heuvelman

GOEDEREEDE - Zaterdag 25 juli zal het tweede zomerbeiaardconcert in de toren van Goedereede worden gehouden. Het concert wordt gehouden tussen 15.00 en 16.00 uur.

De beiaard van de Goereese toren wordt deze keer bespeeld door Jan-Geert Heuvelman. Hij is beiaardier in Lochem en Rijssen. Heuvelman biedt een programma dat geheel gewijd is aan Johann Sebastian Bach (1685-1750):

1. Toccata en Fuga in d-klein BWV 565; 2. Uit: Hohe Messe BWV 232: Agnus Dei; 3. Uit: Fluitsonate BWV 1031: Siciliano; 4. Fluitsonate in e-klein BWV 1034: Adagio ma non tanto, Allegro, Andante, Allegro; 5. Wachet auf ruft uns die Stimme BWV 645; 6. Uit: Kantate ‘Gott soll allein mein Herze haben’ BWV 169: Sinfonia; 7. Uit: Concerto nr. 3 in d-klein BWV 974: Adagio. 8. Uit: Ouverture nr. 3 voor orkest BWV 1068: Air; Gavotte I; Gavotte II; 9. Uit: Kantate ‘Herz und Mund und Tat und Leben’ BWV 147: Jesu bleibet meine Freude. Arrangementen van Jan-Geert Heuvelman (1 t/m 5, 7 en 9), Bernard Winsemius (8) en Arie Abbenes (6)

Jan-Geert Heuvelman (1984) ontving zijn eerste orgellessen bij Dick Sanderman, hij vervolgde zijn orgelstudie bij Reitze Smits en studeerde beiaard bij Bernard Winsemius aan het Utrechts Conservatorium. Daarna heeft hij schoolmuziek gestudeerd aan het Artez conservatorium te Zwolle. In juni 2015 heeft hij zijn masterstudie beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool bij Frans Haagen afgerond. In dezelfde maand won hij de tweede prijs op het internationaal beiaardconcours te Goes. Als tweede hoofdvak volgde hij lessen koordirectie bij Rob Vermeulen en Klaas Stok.
Hij is hoofdorganist van het Van Eeken-orgel in de Noorderkerk te Rijssen. Als beiaardier is hij de vaste bespeler van de beiaard in de Gudulatoren te Lochem en van de beiaard in de Schildkerktoren te Rijssen.

Verder is Heuvelman docent muziek op het Van Lodenstein College te Amersfoort. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de diverse vocale en instrumentale ensembles op deze school. Sinds 2007 is hij verbonden als dirigent aan het Vocaal Ensemble Rijssen, daarnaast is hij ook dirigent van het jongerenkoor Sjaloom. Sinds 2013 is hij lid van de Cultuur Advies Raad in Rijssen. En als bestuurslid is hij betrokken bij de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging en de Stichting Stadsmuziek Rijssen. Voor meer informatie zie www.jgheuvelman.nl

Meer berichten