Logo eilandennieuws.nl

Juf Jolanda Westdijk neemt na 24 jaar afscheid van CBS De Hoeksteen

OOLTGENSPLAAT - Na ruim 24 jaar heeft Juf Jolanda Westdijk CBS De Hoeksteen verlaten en verruilt ze de school in Ooltgensplaat voor werk bij Pameijer in Middelharnis.

De lichamelijke omstandigheden vooral hebben haar genoodzaakt deze stap te moeten zetten, want ze was eigenlijk heel graag op de school gebleven. In al die jaren is juf Jolanda vergroeid met de school, waarin ze goed kon opschieten met kinderen en collega’s.

Juf Jolanda heeft veel betekend voor CBS De Hoeksteen. Allerlei huishoudelijke taken verrichtte ze: zette koffie en thee en bracht het rond, hielp de leerkrachten, nam telefoon op voor zieke leerlingen, begeleidde leerlingen, plakte pleisters, troostte en corrigeerde kinderen, kopieerde lesmateriaal, ontving bezoekers en verwelkomde ze, nam postpakketten aan, sorteerde de schoolbestellingen, etc.

Op 14 juli was juf Jolanda voor het laatst op school. ’s Middag kwam ze samen met directeur meester Knoester alle groepen langs. Nadat ze werd toegezongen, juf Jolanda was namelijk op die dag ook jarig, ontving zijn namens elke groep cadeautjes. Veel kinderen hadden zelf ook nog voor de juf een cadeautje meegenomen. De juf ontving van het bestuur en het team bloemen en cadeaubonnen. Voor de juf was ook speciaal een beker gemaakt met als opschrift: ‘De beste hulpjuffrouw van onze CBS De Hoeksteen’.

Om kwart over drie die dag nam de juf officieel afscheid van de school. Samen met de kinderen van groep 8 liep juf Jolanda door de erehaag van kinderen van de groepen 1 tot en met 7 naar de uitgang. “Als kinderen, team en bestuur van CBS De Hoeksteen gaan we Jolanda zeker missen. Gelukkig zullen we elkaar in het dorp nog vaak ontmoeten! We bedanken juf Jolanda heel hartelijk voor haar geweldige inzet voor de school, de kinderen en de collega’s en we wensen haar goede gezondheid en Gods zegen in haar nieuwe werkkring”, aldus de mensen van CBS De Hoeksteen.

Meer berichten