De tekstkar op zijn kant was een van de meldingen die de politie kreeg in de drukke nacht van zaterdag op zondag. De kar was overigens geen 'slachtoffer' van vernielzuchtige jongeren (Foto: DigiDamco Fotografie).
De tekstkar op zijn kant was een van de meldingen die de politie kreeg in de drukke nacht van zaterdag op zondag. De kar was overigens geen 'slachtoffer' van vernielzuchtige jongeren (Foto: DigiDamco Fotografie).

Groep jongeren zorgt voor veel overlast en vernielingen

Algemeen 1.169 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een grote groep jongeren heeft in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag voor veel overlast gezorgd bij de Brouwersdam en een naastgelegen vakantiepark. De politie moest ingrijpen om erger te voorkomen. De hele nacht was het onrustig op de kop van het eiland.

"Afgelopen nacht hebben we een drukke nacht gehad", aldus de eilandelijke politie. "In de duinen bij de Brouwersdam hadden zich ongeveer 150 jongeren verzameld. Helaas vonden ze het nodig om vuur te stoken in de duinen en een stuk van de duinen was al in brand gevlogen. Door adequaat optreden van collega's van Zeeland werd een duinbrand voorkomen. Hierop hebben we samen met de collega's van Zeeland de jongeren naar huis gestuurd. De meeste gingen al rennen toen ze ons zagen. Een aantal hebben ook ervaren dat de planten in de duinen niet de meest vriendelijke planten zijn. Helaas werd er wel een spoor van vernielingen en glaswerk achtergelaten. Precies op een plaats waar veel strandgangers/kinderen lopen richting het strand."

Een aantal van deze jongeren werden diezelfde nacht hun vakantiepark afgezet. Volgens een agente ter plaatse werden op het park grote vernielingen aangericht en werden de beveiligers bedreigd. Het leek volgens haar wel een oorlogsgebied. Het feit dat voor deze jongeren hun vakantie was na één dag voorbij was, zorgde voor frustratie en een grimmige sfeer, waarna de hulp van de politie werd ingeroepen. "Er zijn dingen vernield en uiteraard werden de ouders gebeld door de beveiliging. Echter, wat schetste onze verbazing? Zij kregen de volgende reactie: 'ja, dat is niet ons probleem hoor' en vervolgens ophangen", aldus de agente.

Ook was het onrustig met jongeren in Ouddorp zelf en heeft de politie samen met een hondengeleider getracht de orde te herstellen. Verder was er een auto tegen de tekstkar in Middelharnis aangereden. "We troffen een tekstkar op zijn kant aan en geen auto erbij. Dit heeft ons ook de nodige tijd gekost. Ook hadden we diverse meldingen van opstootjes, verwarde personen en flink wat meldingen van geluidsoverlast van tuinfeestjes etc."

Uit de krant