Afbeelding

Eerste herenteams Forza en Intermezzo samengevoegd

Algemeen 229 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De eerste herenteams van volleybalverenigingen Forza (Bruinisse) en Intermezzo (Goeree-Overflakkee) worden komend seizoen samengevoegd tot 1 team dat in de Promotieklasse gaat spelen. Dat hebben beide verenigingen vandaag bekendgemaakt.

"Door het vertrek van enkele spelers in het afgelopen seizoen heeft Forza een te krappe selectie om het nieuw seizoen in te gaan. VC Intermezzo heeft een jonge en talentvolle selectie die zich sterk ontwikkelt en graag hogerop wil spelen", aldus een woordvoerster van Intermezzo in een persverklaring. "Voor beide verenigingen is het van groot belang om het huidige volleybalniveau, promotieklasse, te kunnen handhaven voor de regio."

Afgelopen weken zijn VV Forza en VC Intermezzo meerdere malen in gesprek geweest en hebben beide verenigingen ideeën met elkaar besproken. Inmiddels hebben beide teams samen getraind en is er een positieve sfeer van samenwerking ontstaan. De verenigingen hebben daarop besloten dat zij elkaar willen versterken in een samenwerking. Vanaf komend seizoen (2020-2021) vormen de twee herenteams één team. Onder de naam Forza/Intermezzo Heren 1 zullen ze in de Promotieklasse spelen, het op één na hoogste niveau in de regio.

De selectie zal uiteindelijk bestaan uit zes spelers van het ‘oude’ heren 1 van VC Intermezzo en zes spelers van VV Forza. Nu zijn zij nog met veertien, maar het team zal na een aantal selectietrainingen gevormd worden met twaalf spelers. Trainer Rini Boutens, hoofdcoach Tonie van Breda en assistent-coach Jan Kastelein nemende leiding over het team.

Zowel de trainingen als thuiswedstrijden worden verdeeld over de Vanger in Bruinisse en de Staver in Sommelsdijk. "Door op beide locaties te spelen, wordt benadrukt dat zowel VC Intermezzo als VV Forza gelijkwaardig zijn in dit samenwerkingsverband", aldus de woordvoerster van Intermezzo. "De huidige naam kan nog wijzigen. We zijn nog op zoek naar een originele naam die beide verenigingen omvat. Daarnaast zijn de verenigingen samen bezig met het samenstellen van een nieuw tenue."

Uit de krant