(Foto: Klazina de Bakker).
(Foto: Klazina de Bakker).

Ludiek afscheid voor groep 8’ers van kinderkoor ‘De Jonge Lofstem’

Algemeen 1.109 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Samen zingen is voor de leden van kinderkoor ‘De Jonge Lofstem’ vanwege de coronamaatregelen al een aantal maanden niet meer mogelijk. Ook het afscheidsmoment van de kinderen uit groep 8, die het koor gaan verlaten, zou daarom in het water vallen. Dat mag niet gebeuren, besloten de dirigentes Nelleke van den Boogert en Leny Kieviet. Daarom bedachten zij een ludieke actie om op een bijzondere wijze afscheid te nemen van de zeven zangers en zangeressen uit groep 8.

Door Klazina de Bakker

Sinds begin maart liggen de koorrepetities op vrijdagavond stil. De geplande samenzangdiensten in woonzorglocatie ‘Nieuw Rijsenburgh’ en het paasconcert in de Hervormde kerk van Sommelsdijk moesten vanwege de richtlijnen van het RIVM worden afgeblazen. Waar de groep 8’ers normaal gesproken tijdens een gezellige afsluiting in het zonnetje worden gezet, zouden ze nu met stille trom moeten vertrekken. Gelukkig kwam het niet zover. De zeven koorleden kregen een afscheid om nooit te vergeten.

Gisteravond was het zover. Beide dirigentes gingen, vergezeld door gitarist John Kieviet, op pad om alle groep 8’ers persoonlijk thuis te bezoeken. De kinderen, die geen idee hadden wat hen te wachten stond, werden bij de voordeur van hun huis verrast met een speciaal voor hen geschreven lied, gezongen door de dirigentes. Daarnaast ontvingen ze een mooie cd, met een kaartje en iets lekkers erbij.

De reacties waren enthousiast. Evy Waleboer uit Sommelsdijk was eerst nog wat beduusd door de delegatie op de stoep, maar genoot duidelijk van het speciale optreden: “Ik vond het heel mooi!”. Ze nam dan ook met een grote glimlach haar afscheidscadeau in ontvangst. De dirigentes kijken tevreden terug op hun ‘afscheidstournee’. “We zijn blij dat de kinderen uit groep 8 hun tijd op ‘De Jonge Lofstem’ toch op een bijzondere manier hebben kunnen afsluiten.”

Het nieuwe koorseizoen van ‘De Jonge Lofstem’ start op vrijdag 30 oktober. Kinderen vanaf groep 2 zijn welkom op het koor. Er is op dit moment een wachtlijst, waar kinderen vanaf groep 1 op gezet kunnen worden. Kinderen kunnen worden aangemeld bij secretaresse Truus van Spronsen via 0187-470174 EN gm.v.spronsen@icloud.com.

Uit de krant