Afbeelding

Menheerse Werf zoekt coördinatoren voor werkgroepen

Algemeen 450 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Voor het project Menheerse Werf in Middelharnis is de Stichting tot Behoud van de Scheepstimmerwerf van Middelharnis (SBSM) bezig haar organisatie uit te breiden met een aantal praktische werkgroepen. Voor het opzetten en aansturen van die werkgroepen is men nu op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die op structurele basis 1 tot 4 dagen per week de diverse werkgroepen van de SBSM kunnen coördineren op de Menheerse Werf.

De werkgroep Gastvrijheid verzorgt een warm welkom voor de bezoekers, zowel voor individuele personen als vooraf aangemelde groepen. Dit houdt ook enig gidswerk in. Voor deze werkgroep is de stichting momenteel dringend op zoek naar een stuurmens. De werkgroep onderhoud werkt aan de wal, het werfterrein, de gebouwen, de voorzieningen en projecten als de Visserijspeeltuin, de Tijtafel, etc. De werkgroep Tentoonstellingen houdt zich bezig met beheer en ontwikkeling van alle content, zowel digitaal als fysiek. Mensen die liever de handen uit de mouwen steken, kunnen klussen aan de Beugsloep MD 10, een uniek stuk varend erfgoed. Het einddoel is een naar originele beleving gerestaureerd schip met moderne onderhuidse techniek. Uiteraard is het proces op weg naar dit doel net zo belangrijk. De Menheerse Werf heeft een kleine vloot historische, maar ook moderne schepen. Hiermee worden vaartochten met passagiers op het Haringvliet gemaakt. Voor deze werkgroep kan men zowel periodiek aan de slag met individuele kaartverkoop, als voor groepen op maat. Een aantal schepen is te huur zonder schipper en met sommige schepen wordt in de toekomst ook deelgenomen aan maritieme evenementen. Ook voor de laatste twee werkgroepen wordt een coördinator gezocht.

Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar info@menheersewerf.nl met daarin wie je bent, om welke werkgroep(en) het gaat en hoeveel tijd je beschikbaar zou kunnen zijn. Als dit op elkaar aansluit, nodigt de stichting je uit op de werf om elkaar te leren kennen. Het doel is om met degenen die zich als stuurmens aan de werf willen verbinden, werkgroepen te vormen waarin samengewerkt wordt met de huidige (en toekomstige) vrijwilligers. Het gaat vooral om coördinatie en het aanbrengen van een structuur waarin klussen, taken en projecten vloeiend uitgevoerd kunnen worden.

Het huidige bestuur van de SBSM bestaat uit Paul Blok (voorzitter), Leen van Nimwegen (secretaris), Bert Kleingeld (penningmeester), Cor Kroon (algemeen bestuurslid) en Sjaak van den Akker (algemeen bestuurslid). Het bestuur wordt ondersteund door de regelmatige inzet van zo'n 20 vrijwilligers voor het reilen en zeilen van de werf. De stichting wil graag vaker en meer gestructureerd samenwerken met de vrijwilligers op de werf, onder de hoede van de stuurlui die nu gezocht worden. Daarnaast willen ze de groep vrijwilligers graag uitbreiden, nadat de stuurlui zijn gevonden.Vrijwilligers kunnen rekenen op allerlei leuke extraatjes vanuit de Menheerse Werf.

Uit de krant