(Foto: provincie Zuid-Holland).
(Foto: provincie Zuid-Holland).

N498 bij Schaapsweg gaat bijna twee weken dicht

Algemeen 1.044 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De N498 is van maandag 13 juli om 4.00 uur tot en met vrijdag 24 juli 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer tussen de Schaapsweg en de N59 in verband met de aanleg van de nieuwe rotonde.

Voor autoverkeer geldt deze periode een omleiding via Oude-Tonge. Voor landbouwverkeer loopt de omleidingsroute via de Bommelsedijk. Voor fietsers blijft de huidige omleiding via Achthuizen gelden. Voor hulpdiensten is een noodvoorziening langs de kruising beschikbaar, zodat een snelle aanrijdtijd gegarandeerd blijft. Voor alle Connexxion lijnbussen komt er een tijdelijke halte aan de noordkant van de N59, direct naast de kruising Schaapsweg – Groeneweg. Bij de tijdelijke halte komen ook een fietsenstalling en een Kiss & Ride-plek. Een aantal buslijnen rijdt tijdens de periode van werkzaamheden over de N59 in plaats van de N498. Via de Langeweg blijven het P+R-terrein, Hetty’s Verse Patat en Agri Sneltank bereikbaar. Vanaf het parkeerterrein is een tijdelijke looproute beschikbaar richting de tijdelijke bushalte.

In eerste instantie zou van de stukjes weg tussen de rotonde en de N59 en tussen de rotonde en de Schaapsweg alleen de bovenste asfaltlaag vervangen worden, aldus de provincie. "Uiteindelijk is besloten om hier voor een meer duurzame oplossing te gaan: ook de fundering onder de asfaltlaag wordt vervangen. Dit betekent wel dat het aansluiten van de rotonde op de bestaande wegen langer duurt."

Uit de krant