Afbeelding

Leerlingen CSG Prins Maurits in actie voor vervolgde christenen

Algemeen 755 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Afgelopen maart zijn de Mavo-1 leerlingen van CSG Prins Maurits uit Middelharnis bezig geweest met het thema “vervolgde christenen”.

In de aanloop naar de themadag op 9 maart werd er bij verschillende vakken aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo werd bij het vak Aardrijkskunde bijvoorbeeld gesproken over de verschillende landen waar christenvervolging plaatsvindt. Bij Godsdienst kwamen vervolgens de verschillende wereldgodsdiensten aan de orde. Voorafgaand aan de themadag stonden ook de dagopeningen in het thema van christenvervolging. Een medewerker van de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen’ gaf op de themadag zelf een voorlichting over het werk van de stichting. 

Daarnaast gingen de leerlingen ook zelf aan de slag. De activiteiten bestonden o.a. uit het uitvoeren van opdrachten in een escaperoom, het bekijken van filmpjes over vervolgde christenen en dit vervolgens presenteren aan de rest van de groep en je door middel van een VR-bril begeven in een land waar christenvervolging plaats vindt. In de lessen Engels werden er na deze dag nog bemoedigingskaarten geschreven, die op een later moment zullen worden uitgereikt. Om de stichting financieel te ondersteunen, kregen alle leerlingen één of meerdere dozen met pepermunt mee om deze te verkopen. Een enkele leerling kwam zelfs dezelfde dag al terug om nieuwe dozen op te halen.

Aangezien kort daarop de school gesloten werd in verband met het coronavirus werd er op 29 juni jongstleden een cheque overhandigd aan de heer Schinkel van de stichting ‘Hulp Vervolgde Christenen’. Hierop stond het mooie bedrag van € 1551,12. Deze werd namens school aangeboden door één van de leerlingen, Joël Stam. Samen met Indy de Puyt verkocht hij de meeste doosjes pepermunt. Joël had een mooie opbrengst van € 194,00 en Indy van € 121,00. Als dank voor hun inzet ontvingen zij namens de stichting een leuk gezelschapsspel. “We hopen met deze actie uiteraard onze vervolgde medebroeders en -zusters te kunnen ondersteunen en de leerlingen des te meer te laten beseffen wat een zegen het is om in vrijheid je geloof te mogen belijden”, aldus de schoolleiding.

Uit de krant