(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).

Een hart fietsen voor kinderen met hartafwijkingen

Algemeen 950 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Een tocht van 37,5 kilometer over het eiland rijden, in de vorm van een hart. Dat stond er op het programma van de negentien fietsers die gisteravond zich verzamelden in Nieuwe-Tonge. Het betrof een sponsortocht vanuit stichting Hartekind, de Hartekindride.

Door Erwin Guijt

Met de tocht wordt geld opgehaald voor verder onderzoek naar hartafwijkingen bij kinderen. Gistermiddag (donderdag) stond de teller op 4.277,93 euro. Iets wat organisatoren Stephan en Kimberley van der Perk niet verwacht hadden. Zij hebben zelf een ‘hartekindje’, de vier maanden oude Sélah. Sélah is geboren met truncus arteriosus, een zeldzame hartafwijking. Hiervoor is ze al een keer geopereerd, en binnenkort staat er nog een grote operatie op het programma.

Contacten

Kimberley heeft net haar man uitgezwaaid. Hij is een van de deelnemers. “De reacties op de sponsorfietstocht overtroffen onze stoutste verwachtingen. Toen onze kleine geboren is, hebben wij contact gezocht met andere ouders en we herkenden ons heel erg in hun verhalen. We zijn toen vrijwilliger geworden bij Hartekind, en sinds kort ook regiocoördinatoren. We wilden wat doen voor de stichting en ons nuttig maken." De fietstocht wordt jaarlijks op verschillende plekken door heel Nederland gefietst, dit jaar was er voor het eerst een op Goeree-Overflakkee.

Versnaperingen

De deelnemers krijgen wat versnaperingen mee. “De plaatselijke Spar was sponsor van het drinken, via de groenteboer kwam er fruit voor de deelnemers. Het voelt heel verbindend allemaal. Er fietsen buren mee, een groep uit het Dirkslandse ziekenhuis en collega’s van een vriendin van ons. We gaan mét elkaar, vóór elkaar." De route en organisatie lag geheel in de handen van het echtpaar Van der Perk. “Het is heel goed ontvangen, dus wellicht is het een blijvertje. Voor nu zijn we erg blij met het resultaat."

Uit de krant