Logo eilandennieuws.nl

N215 tussen Melissant en Dirksland vier nachten afgesloten

DIRKSLAND/MELISSANT - De N215 tussen Dirksland en Melissant is volgende week vier nachten afgesloten. Dat heeft de provincie maandag laten weten. Oplettende weggebruikers wisten overigens al dat de afsluiting eraan zat te komen, omdat dit al een poosje op borden langs de weg te zien is.

De provincie werkt volgende week aan de nieuwe rotonde Plaatweg (N215) bij Melissant. De N215 is daarom vanaf de N57 tot aan de rotonde Staakweg in Dirksland vier nachten afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N57 en de N59.

In de nachten van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juli vanaf 20.00 uur tot 06.00 uur is de N215 vanaf de N57 tot aan de rotonde Staakweg in Dirksland afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. De extra reistijd is ongeveer een uur.

Melissant is bereikbaar voor alle bewoners die een vignet hebben ontvangen van de provincie. Die bewoners krijgen toegang om met het vignet langs de verkeersregelaars richting Melissant te rijden. De verkeersregelaars staan op de N215 in Stellendam bij de rotonde Voorstraat en in Dirksland bij de rotonde Staakweg.

Julianaweg eerder dicht

Vanaf woensdag 1 juli om 14.00 uur tot donderdag 9 juli 20.00 uur is de Julianaweg bij de rotonde Plaatweg ook afgesloten voor het verkeer dat in en uit Melissant rijdt. Het verkeer dat Melissant in- en uit wil rijden vanaf de N215 wordt omgeleid via de Noorddijk.

Dirksland is alleen bereikbaar vanaf de N215 uit de richting van Middelharnis. Het verkeer vanaf Stellendam richting Dirksland wordt omgeleid via de algehele omleidingsroute. Stellendam is ook alleen bereikbaar vanaf de N57.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten te allen tijde bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes.

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de nachtafsluitingen via de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Tijdens de werkzaamheden worden onder meer een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes aangelegd. De rotonde Plaatweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de nachtafsluitingen wordt de rotonde geasfalteerd en aangesloten op de N215.

Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden twee weken later uitgevoerd. In dat geval vinden de werkzaamheden plaats in de week van 20 juli.

Het CDA (lokaal en provinciaal) sprak eerder al haar zorgen uit over de voortgang van de werkzaamheden. Gedeputeerde Floor Vermeulen verzekerde onlangs tijdens een debat dat de weg op tijd wordt opgeleverd, nog dit jaar dus.

Meer berichten