Logo eilandennieuws.nl
De vaste gezichten van de Marktkraam met v.l.n.r. Peter Grinwis, Jacoline Kok en Charlotte van der Linde.
De vaste gezichten van de Marktkraam met v.l.n.r. Peter Grinwis, Jacoline Kok en Charlotte van der Linde.

Jouw Marktkraam Ouddorp deelt succes met huurders en klanten

OUDDORP - Jouw Marktkraam Ouddorp bestaat vier jaar en is inmiddels niet meer weg te denken uit het centrum van Ouddorp. Veel inwoners en toeristen vinden het een prachtig concept waar koop en verkoop van particulieren en bedrijven gefaciliteerd wordt. De marktkraamwinkel is sinds juni 2016 inmiddels verschillende keren vergroot om aan de vraag naar huurruimte te kunnen blijven voldoen.

"Bij Jouw Marktkraam is shoppen een beleving. Bedrijven, webshops, winkels en ook particulieren kunnen nieuwe, zelfgemaakte of tweedehands spullen verkopen. Hierdoor vind je in de winkel een unieke combinatie van producten", zegt vaste medewerker Charlotte van der Linde. Ook Johanna Lindhout uit Tholen van Beautiful Blue is maar wat blij met het concept. "We hebben zelf een webwinkel waar we het Poolse servies uit Boleslawiec, voormalig Bunzlau, verkopen. Met een extra fysiek verkooppunt in Ouddorp hebben we daarmee onze klantenkring nog groter gemaakt." Veel huurders blijven voor langere tijd in de winkel. Samen met nog een stuk of tien huurders is Sanne Sieraden een huurder vanaf het eerste uur. Zij begon hobbymatig, maar heeft inmiddels zelfs een eigen winkel in Oostvoorne.

Units

"De vraag kwam al snel van kraamhuurders om ook grotere ruimten ter beschikking te stellen. Daarom creëerden we zo’n 15 grotere units, waar vooral nieuwe artikelen worden aangeboden. Zo heeft FF Happy Fashion een ruimte voorin de winkel waar zij onder andere nieuwe kleding verkopen. Een shop-in-shop model dus. Je merkt dat deze units een vaste klantenkring opbouwen", aldus commercieel manager Peter Grinwis.

"Korting op kleding krijgt men door het inleveren van de centraal gespaarde Piggypunten’, vult Astrid Fister van FF Happy Fashion aan. "Fijn dat men ons ook in de coronatijd wist te vinden." Zij is regelmatig in haar ‘winkel’ om klanten te adviseren. Daarnaast zijn er units met speelgoed, fietstassen, Spaanse artikelen en voordelige trays met frisdrank. "Dat kan omdat we samenwerken met een partijhandelaren die regelrecht connecties hebben met fabrikanten. Daarom ook voordeel met kruiden, shampoo, tandpasta, haarverf, deodorant en nog veel meer", zegt medewerker Jacolien Kok.

Corona

"We zien de bezettingsgraad elk jaar toenemen", zegt eigenaar Martin de Berg. "Spannend waren de weken waarin door de overheid geadviseerd werd om thuis te blijven. We hebben daarom onze huurders in deze weken gecompenseerd. Dat is enorm gewaardeerd." Iedereen is trouw gebleven aan het concept.

Frits en Marieke Veringmeier zijn inmiddels vaste klanten. ‘We hebben zelf 40 jaar een winkel gehad en kunnen het handelen eigenlijk niet laten, nu is het dan ook tijd om regelmatig huisraad en leuke hebbedingetjes op te ruimen. Jouw Marktkraam is hiervoor de ideale oplossing, je bezit als het ware een eigen kleine winkel. Leuk is dat bij iedere verkoop je mobieltje een signaal geeft en je kan zien hoeveel er verkocht is." Ook Ada Landman is er bijna elke dag om haar kramen met kinderkleding te verzorgen. Met name de sociale contacten die je opdoet, is een extra plus van de winkel. "Het is de leukste winkel van Ouddorp met een gezellige koffietafel en een steeds wisselend aanbod waar je blij van wordt."

Sociaal contact

Ook Anton komt gemiddeld wel drie keer per week met zijn scootmobiel naar Ouddorp. Hij voelt zich bij Jouw Marktkraam meer als klant. "Ik voel me er thuis, heerlijk snuffelen en elke keer zie ik wat anders. Vaak zit ik een poosje aan de tafel om te kletsen met anderen. Hier heb ik echt mijn sociaal contact."

Meer berichten