Logo eilandennieuws.nl
Testen op corona is geen pretje (Foto: Shutterstock).
Testen op corona is geen pretje (Foto: Shutterstock).

Inmiddels 453 coronatesten afgenomen in teststraat op GO

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op maandag 8 juni jongstleden opende de coronateststraat op het eiland haar deuren. In het pand aan de Zernikeweg in Middelharnis kan iedereen met klachten zich (op afspraak) laten testen. Inmiddels is de testlocatie twee weken in gebruik en in die tijd zijn 453 mensen daar getest op corona. Dat getal is tot en met gisteren (maandag).

Door Erwin Guijt

De GGD Rotterdam-Rijnmond benadrukt dat personen niet afkomstig hoeven te zijn uit de directe omgeving van Middelharnis. “Mensen die getest willen worden in de regio willen we zo snel mogelijk plaatsen. Het komt regelmatig voor dat mensen uit andere gemeenten worden getest op een locatie." Het aantal positieve testen staat inmiddels op 258. Vanaf eind mei zijn er dus nog maar een paar mensen positief getest op het coronavirus, ondanks de honderden afgenomen testen van de afgelopen twee weken.

In Nieuw Rijsenburgh is een coronapatiënt genezen verklaard, in de Sommelsdijkse woonzorglocatie worden nu nog twee mensen behandeld. Gisteren (maandag) werd een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Het RIVM meldde maandag voor het eerst sinds begin maart geen nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona en slechts twee nieuwe opnames.

Meer berichten