Op familiebezoek met een hoogwerker (Foto: CuraMare).
Op familiebezoek met een hoogwerker (Foto: CuraMare).

Bezoek woonzorglocaties CuraMare onder strikte voorwaarden weer mogelijk

Algemeen 690 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De woonzorglocaties van CuraMare gaan vanaf dinsdag 2 juni onder strikte voorwaarden weer open voor bezoek. Dat meldde de Raad van Bestuur van de zorgorganisatie afgelopen woensdag in een brief aan contactpersonen van de bewoners.

Per bewoner is voorlopig één vaste bezoeker toegestaan. Wie die vaste persoon is, wordt bepaald door de bewoner van de zorglocatie, voor zover hij of zij hiertoe in staat is. "Als uw naaste niet in staat is om zelf deze beslissing te nemen, dan vragen wij de wettelijk vertegenwoordiger/eerste contactpersoon indien mogelijk met de bewoner, familie en naasten te overleggen."

Uiteraard is het onmogelijk om iedereen meteen op 2 juni op bezoek te laten gaan. Dit zal gefaseerd gebeuren. Zomaar binnenlopen is ook nog niet aan de orde, want bezoek is alleen mogelijk op afspraak. "Om het bezoek in goede banen te leiden, zodat er bijvoorbeeld niet te veel mensen tegelijk op bezoek komen, beginnen we met één keer per week per bewoner", aldus CuraMare in de brief. Iedere contactpersoon wordt hierover vooraf gebeld. Bezoekers mogen geen gezondheidsklachten hebben. "We vragen bezoekers extra alert te zijn op hun gezondheid in de dagen voor het bezoek. Bij klachten zoals snotteren, niezen, hoesten of koorts kan het bezoek helaas niet doorgaan. Blijf dan thuis en meld het bezoek telefonisch af." Tijdens het bezoek is het belangrijk 1,5 meter afstand te houden. "We begrijpen dat familie elkaar niet alleen wil zien maar ook wil aanraken. Voor de veiligheid van bezoekers, bewoners en medewerkers is het toch verplicht deze afstand te bewaren." De zorginstelling laat in de brief weten dat het zeker nog niet om een brede versoepeling gaat, maar om een voorzichtig proberen. Als er op een bepaalde afdeling op een later moment weer een besmetting wordt vastgesteld, vervalt de bezoekregeling.

"Omdat geen van onze zorgcentra hetzelfde is, kan het zijn dat de regels per locatie net een beetje anders zijn", laat CuraMare weten. Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is bijvoorbeeld de enige locatie waar nog mensen worden verzorgd die zijn besmet met het coronavirus. "Vanaf 2 juni starten we met het ontvangen van bezoek op de woongroepen waar geen Covid-19 besmettingen zijn. Zodra bezoek mogelijk is op de woongroepen die nu nog geen bezoek kunnen ontvangen, worden de contactpersonen daarover geïnformeerd. De afdelingen met de appartementen en kortdurend verblijf zonder Covid-19 besmettingen kunnen vanaf 8 juni weer bezoek ontvangen", zo staat te lezen in de brief die specifiek aan de contactpersonen van de bewoners in Nieuw Rijsenburgh is gericht.

Naast de voorzichtige bezoekregeling blijven andere manieren van contact mogelijk, zoals het beeldbellen en de preatsplaatsjes.

Uit de krant