Afbeelding

Drie zwembaden op het eiland zijn weer open

Algemeen 550 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De drie zwembaden op Goeree-Overflakkee zijn deze week weer geopend voor banen zwemmen en de zwemverenigingen. De Stichting Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) laat weten de openstelling zo verantwoord en veilig mogelijk uit te voeren.

Door Jaap Ruizeveld

Zwemlessen zullen vanaf vandaag (maandag 25 mei) in beperkte vorm weer worden aangeboden in alle baden. Er is een programma samengesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM en de brancheprotocollen. Op de website van SRGO zijn de maatregelen en mogelijkheden binnen de zwembaden vermeld. Er is een alternatieve looproute ingesteld binnen de locaties. De Staver, De Gooye en ‘t Zuiderdiep hanteren voorlopig een aangepast programma. Dit geeft ruimte aan banen zwemmen, zwemles en zwemverenigingen. Voor alle andere activiteiten gelden de huidige richtlijnen van het RIVM.

Het banen zwemmen zal er iets anders uitzien dan normaal. SRGO laat weten voor een veilige en kwalitatieve optie te kiezen en meldt dat men een baan kan huren voor één uur. Als aangetoond kan worden dat men tot één gezin behoort, dan mogen er twee personen in één baan. Reserveren kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 19.00 uur. Dit kan direct bij het bad naar keuze.

De zwemlessen gaan ook weer van start. De docenten zullen de ouders rechtstreeks benaderen. Ook hier is een aangepaste programmering van toepassing. Hiervoor hoeven de ouders zelf geen actie te ondernemen. Zwemverenigingen kunnen al vanaf begin deze week in de baden terecht. Met de verenigingen zijn of worden individuele afspraken gemaakt over het maximale aantal zwemmers, de richtlijnen en protocollen, zo meldt SRGO.

Uit de krant