Logo eilandennieuws.nl
(Foto: Sam Fish).
(Foto: Sam Fish). (Foto: © Sam Fish)

Een lekker en gezond presentje voor de kinderopvang

GOEREE-OVERFLAKKEE - De mensen in de thuiszorg kregen al bloemen. Afgelopen vrijdag kregen de basisscholen op het eiland een taart en nu was het tijd voor de kinderopvang.

Door Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee deelt uit deze weken. Ze zijn enorm blij met de inzet op het eiland tijdens de corona-crisis. En ze vinden dat daar best een bedankje tegenover mag staan. Daarom heeft de gemeente gisteren (maandag 18 mei) ook de kinderopvang op Goeree-Overflakkee in het zonnetje gezet.

Lokale fruitsapjes

Geen bloemen of taart voor de kinderopvang, maar juist lekkere smoothies. “Hiermee helpen we ook direct een lokale ondernemer,” laat wethouder Bruggeman weten. Hij deelde de sapjes uit op alle locaties. “Ze zijn gemaakt door Van Kempen in Ouddorp. Zij zouden ze eigenlijk verkopen aan de horeca, maar dat gaat nu niet door. Op deze manier kunnen mensen er toch nog van genieten en hoeven ze niet weggegooid te worden.”

Kinderopvang

Eén van de kinderopvanglocaties die wat lekker kregen was Kinderopvang Flakkee in Dirksland. “Ja dit is echt heel lief,” zegt eigenaresse Monique Riemslag Baas. “We hebben de afgelopen maanden aardig wat kinderen over de vloer gehad. Niet raar natuurlijk, opa’s en oma’s vallen nu weg. Dus komen de kinderen hier naartoe, maar we doen het met liefde.”

Toch waren ook vaste kinderen een tijdje afwezig. “Sommige ouders hebben hun kinderen wel thuisgehouden, dus we gingen er vanuit dat het voor hen toch weer even wennen was. Maar het viel allemaal hartstikke mee,” zegt ze blij. “De kinderen vinden het super leuk om weer terug te zijn en wij zijn ook blij dat we weer voor iedereen open kunnen.”

Meer berichten