Logo eilandennieuws.nl

RGO zet medewerkers Nieuw Rijsenburgh in het zonnetje

SOMMELSDIJK - Bij het profiel Groen van RGO vmbo worden er elk voorjaar door docenten en leerlingen perkplanten gekweekt om te verkopen. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang toen de scholen eind maart gesloten werden. Helaas kan de jaarlijkse perkplantenmarkt daardoor dit jaar geen doorgang vinden. Om toch veel mensen blij te kunnen maken met deze planten, heeft de RGO besloten deze planten te schenken aan de medewerkers van Nieuw Rijsenburgh.

In de afgelopen weken hebben docenten en ondersteunend personeel doorgewerkt om de perkplanten op te kweken. Inmiddels staat de kas vol met een kleurrijk lappendeken van zeker 1500 eenjarigen. Om deze planten toch een passende eindbestemming te geven is er voor elke medewerker van Nieuw Rijsenburgh een pakketje gemaakt met een aantal bijzondere perkplanten. Dit om de medewerkers een hart onder de riem te steken in deze zware periode, waarin veel verlangd wordt van het zo belangrijke zorgpersoneel. De RGO en Nieuw Rijsenburgh hebben al een aantal jaar een prettige samenwerking waarbij leerlingen activiteiten voor de bewoners organiseren, zoals bloemschikken of knuffelen met de dieren van de school.

De pakketjes zijn vrijdag 7 mei bezorgd bij de ingang van Nieuw Rijsenburgh. Speciale dank gaat hierbij uit naar snackbar Kruik uit Middelharnis, die de tasjes heeft geschonken waarin de perkplanten verpakt zijn.

Meer berichten