Logo eilandennieuws.nl
Foto:

DoeGoed actie: voor lokale winkeliers, horeca en zorgdoelen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De DoeGoed actie is vorige week woensdag 6 mei gestart. Het doel van de actie is om enerzijds de lokale detailhandel en horeca te steunen en anderzijds om geld op te halen voor diverse zorgdoelen op het eiland. Op eilandshoppen.nl kunnen van deelnemende winkels en horeca cadeaubonnen, oftewel DoeGoedbonnen worden gekocht. Van de opbrengst gaat 10 procent rechtstreeks naar lokale zorgdoelen.

“In deze tijden worden er heel veel mooie initiatieven bedacht om zorgverleners te bedanken, ondernemers en mensen die dat nodig hebben te ondersteunen”, steekt voorzitter Jan Peter Robijn van Paulina.nu van wal. “En vanuit Paulina.nu vroegen we ons af of we de krachten en enkele initiatieven op het eiland konden bundelen, verbinden door samen iets goed te doen voor een ander. Of we iets collectiefs konden doen voor de mensen die worden geraakt door deze coronacrisis.”

DoeGoed actie

Robijn bracht FOGO, de gemeente Goeree-Overflakkee en Stichting Eilandmarketing bij elkaar en de DoeGoed actie werd bedacht. De actie werd in iets meer dan een week op poten gezet. “Het was een aardige klus. Maar met de inzet van FOGO en Paulina.nu, communicatiepartners Xsarus en Dink en BIZ Middelharnis en BIZ Ouddorp is het gelukt om de actie nog voor Moederdag te lanceren”, vertelt Michel de Bruin van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

“Het doel van de DoeGoed actie is tweeledig”, licht programmamanager Ilze Timmers van Paulina.nu toe. “We willen met de actie geld inzamelen voor het bestrijden van eenzaamheid en het geven van aandacht aan bijvoorbeeld eenzame ouderen en andere kwetsbare groepen op het eiland. We denken daarbij aan het ondersteunen van bestaande lokale initiatieven. Op Paulina.nu kunnen initiatieven zich aanmelden. Op dinsdag 2 juni wordt bekeken welk resultaat is behaald en worden ‘DoeGoed geldbedragen’ gedoneerd aan deze initiatieven.”

“Daarnaast willen we de lokale ondernemer laten merken: we denken aan jullie”, geeft Steef Visser namens FOGO aan. “Met de aankoop van de DoeGoedbon kunnen inwoners en supporters de detailhandel en horeca ondersteunen én laten we zien dat er betrokkenheid is op het eiland. Samen sterker dus!”

Resultaten

In de korte tijd dat de actie nu loopt weten steeds meer consumenten de webshop te vinden. Dat is ook niet zo vreemd, want het kost de consument niets extra’s terwijl je wel het goede doel steunt. Ook hebben reeds 10 supporters/sponsoren zich aangemeld. Van meer dan 55 deelnemende winkels en horeca kan een DoeGoedbon worden gekocht. “Dat is top!”, geeft Daan Buijze namens FOGO aan. “Maar dat mogen er op alle vlakken nog wel meer worden.” Winkeliers en horeca kunnen aan de actie deelnemen, aanmelden kan nog steeds. Ondernemers op het eiland kunnen de DoeGoed actie steunen, door als supporter direct financieel bij te dragen aan het goede doel. Of door bijvoorbeeld cadeaubonnen voor hun medewerkers aan te schaffen. Elk ander kan direct een DoeGoedbon kopen van zijn/haar favoriete zaak via www.eilandshoppen.nl.

DoeGoed bon

De DoeGoedbon kan online via www.eilandshoppen.nl worden gekocht. In de webshop staat een overzicht van de deelnemende winkels en horecazaken. Na aanschaf wordt de cadeaubon per e-mail verstuurd. De bon kan in geprinte vorm of aantoonbaar op een mobile device worden verzilverd.

De actie loopt tot en met 30 mei 2020. De bonnen zijn geldig tot 1 juni 2021.

Meer berichten