Logo eilandennieuws.nl

Nog geen concrete aanwijzingen identiteit gevonden lichaamsdelen

STELLENDAM - De politie heeft verschillende tips ontvangen naar aanleiding van het bericht over het aantreffen van de menselijke lichaamsdelen en kleding met schoenen uit de Noordzee in het net van een Stellendamse kotter. De tips hebben volgens de politie echter nog geen concrete aanwijzing opgeleverd over de identiteit.

"Op dit moment wordt er aan de hand van DNA onderzocht of het profiel in de DNA-bank voor vermiste personen zit", aldus de politie Rotterdam in een update. "Daarom is het van groot belang dat mensen die dierbaren missen, dit ook bij ons melden. De informatie en foto’s worden ook gedeeld met andere landen zoals Engeland en België."

Door verschillende teams wordt aan dit onderzoek gewerkt, laat de politie weten. "Team Maritieme Politie van Bureau Vermiste Personen Noordzee, Zeehavenpolitie Eenheid Rotterdam, het Nederlands Forensisch Instituut en de Forensische Opsporing van de Politie Eenheid Rotterdam. Allen hebben ze maar 1 doel: het identificeren van het lichaam zodat nabestaanden afscheid kunnen nemen."

"Het komt regelmatig voor dat er door vissers botten worden opgevist. Ook boswachters vinden soms botresten. In 80 procent van de gevallen gaat het om dierlijke botten, de overige 20 procent zijn menselijke resten. De resten worden altijd direct en met grote nauwkeurigheid onderzocht", aldus Forensische Opsporing Rotterdam.

Maten kleding en schoenen

Nog steeds is informatie over de kleding en schoenen erg welkom, aldus de politie. "De spijkerbroek van het merk Levi’s 501 is maat 30(w) 32(l) en de schoenen, van het merk Sketchers, type relax fit, zijn maat 44. Mensen die een tip hebben of iets herkennen. kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

De kotter bevond zich op het moment van de vondst 10 zeemijl uit de kust, ter hoogte van Bank 0.

Meer berichten