Logo eilandennieuws.nl

Uut je Plaet Oranjebingo is een daverend succes

OOLTGENSPLAAT - De rust keert langzamerhand weer terug voor het feestteam van Uut je Plaet. Op dinsdag 28 april ging het stay-home feestje nog even door en zijn nog eens maar liefst 55 prijspakketjes voor de kinderen gemaakt en verspreid, daarnaast was er een groot pakket voor de kinderen van Kibeo, die ook mee hadden gedaan met de versierwedstrijd. "Met de massale sponsoring konden we ook alle kinderen die geknutseld en versierd hadden een fruit- en snoeppakketje overhandigen, naast de hoofdprijzen."

Met een voldaan gevoel kijkt het feestteam terug op een geslaagde alternatieve invulling van het burgerinitiatief op Koningsdag. De senioren uit het Plaetinum hebben genoten van de balkonbingo die gelukkig met gemeentelijke toestemming doorgang kon vinden. Voor de ouderen zonder prijs uit het complex en de omliggende seniorenwoningen waren er maar liefst 50 gedoneerde orchideeën van een lokale ondernemer als troostprijs. Op de - op alternatieve en ludieke wijze - vooraf getrokken straat en huisnummers, werden tegelijkertijd en aansluitend aan de bingo maar liefst ruim 250 prijzen voor de deuren gezet. De hele 'Plaet' stond letterlijk en figuurlijk in het zonnetje.

"De reacties van de senioren, via Facebook van onze dorpsbewoners en de kinderen waren grandioos om te zien", aldus het feestteam. "De stralende gezichten en de positiviteit die we hebben mogen verspreiden, maken onze missie meer dan geslaagd. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar was het meer dan waard. Met de hulp van alle sponsoren, onze gezinnen en iedereen die een steentje heeft bijgedragen hebben we dit succes met elkaar kunnen bereiken, we zijn hier intens dankbaar voor."

Meer berichten