Afbeelding

Ziekenhuis Dirksland start zorg weer geleidelijk op

Algemeen 603 keer gelezen

DIRKSLAND - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland start vanaf vandaag de zorg weer geleidelijk op.

De eerste focus ligt volgens het ziekenhuis op de meest noodzakelijke en planbare ziekenhuiszorg. "Dit zijn afspraken die tijdens de coronacrisis zijn afgezegd, maar waarvan het niet wenselijk is dat deze nóg langer worden uitgesteld. De behandelend arts beslist hierover."

Patiënten worden in alle gevallen gebeld over een afspraak, onderzoek en/of operatie, of dit doorgaat of verplaatst wordt, aldus het ziekenhuis. "Waar mogelijk wordt een afspraak omgezet in een beeldconsult. Wanneer de patiënt het ziekenhuis bezoekt, mag deze maximaal één persoon meenemen."

Wanneer de afspraak bevestigd is, maar de patiënt op deze dag last heeft van klachten zoals hoesten, niezen en/of koorts dan adviseert Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis thuis te blijven en contacten voorlopig te beperken. Daarnaast adviseert het ziekenhuis om de huisarts te bellen indien acute dokterszorg nodig is. Het ziekenhuis hoopt op deze manier uitgestelde zorg en niet geplande en niet-spoedeisende bezoeken geleidelijk aan weer op te pakken.

Uit de krant